Glavni napotki

Glavni napotki

Za začetnike in tudi tiste bolj izkušene so tu trije glavni napotki, ki držijo za naš LARP. 

Najprej igranje vlog, nato pravila.

Na naših dogodkih želimo poudarek na igranju vlog in poglobitvi v lik in zgodbo, zato se pravila prilagajajo igranju, ne obratno. Želimo, da se liki med seboj razlikujejo po znanju in obnašanju, ne po stopnji »moči« na papirju. Tako so pravila sestavljena na način, da ne omejujejo igranja, še vedno pa jih je seveda potrebno upoštevati.

DKWDDK

To je nemška kratica za »Du Kannst Was Du Darstellen Kannst«, ki pomeni »Delaš lahko, kar lahko pokažeš«. S tem niso mišljene vaše fizične sposobnosti, temveč je najpomembnejši prikaz sposobnosti z dobrim igranjem ter uporabo pripomočkov in efektov, ki naredijo LARP čim bolj prepričljiv. Glavni namen tega nemškega načina LARPov je manj pravil in mehanike ter več igranja vlog, predstave in poglobitve v fantazijski svet.

Obleka naredi človeka!

Ali vilina, škrata, orka … Dobro izdelan kostum veliko doda LARPu, naredi ga bolj avtentičnega, čeprav se dogaja v fantazijskem svetu, hkrati pa naredi tvoj lik bolj verjeten in predstavlja njegovo zgodbo. Slab kostum pa po drugi strani ves čas opozarja tebe in preostale udeležence, da se le ne morete dokončno potopiti v domišljijski svet.