LARP dogodki

LARP dogodki

LARP Slovenija organizira redne dogodke, katerih se lahko udeleži vsak, ki ga zanima igranje vlog in fantazijski svet. Imamo več tipov dogodkov, med katerimi so glavni mesečni LARPi, poleg teh pa organiziramo tudi občasne MiniLARPe, delavnice in srečanja.

Mesečni LARPi

Naši osrednji LARPi, na katerih se odvija glavna zgodba. Dogodki praviloma potekajo na odprtem po različnih koncih Slovenije in trajajo okoli 4 ure, vendar časovno niso omejeni. Poudarek je na igranju vlog (role-play) in razvijanju zgodbe, včasih pa je tudi nekoliko več bojevanja. Za mesečne LARPe veljajo vsa pravila, ki jih najdete na naši spletni strani, podrobnosti pa med Facebook dogodki. 
Dogodke organizirajo GM, ki preko mentorstva poskrbijo tudi za to, da ima vsak udeleženec svoj lik z zgodbo in če je le mogoče, tudi kostum. Vsak udeleženec se je dolžan na dogodek prijaviti preko spletne prijavnice. Na mesečne LARPe ste vabljeni prav vsi, ki bi se radi preizkusili v igranju vlog in se potopili v fantazijski svet. Tisti, ki še niste bili na naših LARPih, nas kontaktirajte preko emaila ali FB profila in dodeljen vam bo mentor, ki vam bo pomagal in vas usmerjal. 

Mini-LARPi

Manjši LARP dogodki, ki občasno potekajo tekom leta. Njihova zgodba je osredotočena na določene skupine, frakcije ali manjše dogodke, torej služijo kot dodatna vsebina in niso nujno povezani z zgodbo mesečnih LARPov. Glavni namen MiniLARPov je povezovanje likov, članov frakcij in učenje role-playa. Organizirani so s strani vodij frakcij in/ali GM (slednji morajo dogodek potrditi). 
KOMU SO NAMENJENI?
MiniLARPi so največkrat namenjeni tistim, ki so bili že na vsaj enem izmed naših dogodkov in imajo že svoj obstoječ lik. Vsak Mini-LARP je zastavljen nekoliko drugače, po željah igralcev in organizatorjev. Nekateri so namenjeni specifičnim frakcijam in zato v prvi vrsti na njih sodelujejo člani teh frakcij. Drugi so namenjeni novim članom, ki šele začenjajo z igranjem svojih likov. Spet tretji služijo učenju alkimije, izvajanju urokov itd. Vse to poteka In-Time in ne skrbite, če vaši liki niso primerni za prvi MiniLARP, saj bosta zagotovo kmalu zatem drugi ter tretji, v katera se bo vaš lik brez problema vključil.
KAJ POTREBUJEŠ ZA UDELEŽBO?
V prvi vrsti potrebuješ primeren lik, ki ga lahko logično vključiš v zgodbo MiniLARPa. Potrebuješ tudi primeren kostum, ki izpolnjuje vsaj osnovne standarde naših LARPov in če si del frakcije, primerno opremo. Za pomoč so vam na voljo GM in organizatorji.
ŠE NISI BIL NA LARPu IN BI SE RAD PRIDRUŽIL?
Odlično! Vendar so Mini-LARPi, razen če ni posebej poudarjeno drugače, namenjeni tistim, ki so igrali že vsaj enkrat in imajo vsaj en svoj lik. Ne skrbeti, saj ste vsi, novi in stari larperji, vabljeni na redne mesečne LARPe. 

Srečanja in delavnice

Srečanja organiziramo po potrebi, saj so namenjena predvsem druženju larperjev, podajanju idej, predstavitvam likov in zgodb, spoznavanju novih članov ter vsem, ki bi želeli dobiti odgovore na najrazličnejša LARP vprašanja. Večinoma potekajo v barih Ljubljane in okolice. 

Delavnice se v glavnem delijo na tiste, kjer se učimo role-playa in tiste, kjer izdelujemo kostume in opremo. Organiziramo jih tekom celega leta, največkrat, ko je za to dovolj interesa.