Volčja kotanja 5 – fotografije in poročilo

Volčja kotanja 5 – fotografije in poročilo

Nekaj foto utrinkov s preteklega dogodka:

IT poročilo s strani enege od karakterjev (dostopen tudi na wiki strani dogodka – http://larpslo.si/wiki/index.php/Volčja_kotanja_5):

Po stresnih dogodkih v krčmi in mirnem sprehodu po gozdu sem naletel več karavan in poponikov, ki so hiteli nazaj proti Volčji kotanji, vendar se nisem kaj preveč oziral nanje in šel svojo pot dokler nisem srečal Ruperta. Ta me je s svojimi zelišči, pripravki in opremo le spravil nazaj, saj bi lahko bil v pomoč pri dogodkih, ki jih napovedujejo za to pokrajino.

Ko sva prišla do jase pred kotanjo, sem zagledal nekaj znanih obrazov. Heironim je bil zaposlen s svojimi čarovniškimi pripravami, tako da se z njim nisem mogel pomeniti kaj se dogaja tu. Zavil sem še k Zorji, vendar je bila tudi ona sredi intezivnega uvajanja novih pomočnikov in ni imela časa za naju. Ker nisva bila nikjer zares potrebna sva se lepo namestila v bližnji šotor in začela preučevati najine prinešene knjige, zeli in alkimistično opremo. Rupert mi je pokazal kako se zvarijo zelo preprosti napoji prve pomoči.

Ko tako lepo v miru raziskujeva svoje stvari, se iz kotanje slišijo vedno glasnejši kriki ljudi, ki so se nam tudi počasi približevali. Kmalu za tem je na jaso priletela skupina oboroženih ljudi, ki so se neumorno bojevali in obenem izgledali čisto podivjani. Morda pa so se v gozdu nalezli kake težke bolezni? Ker so kmalu prenehali s približevanjem sva se ponovno posvetila svojemu delu. Vendar ravno takrat izza šotora skoči eden od bojevnikov in naju, oba neoborožena, tudi močno rani. Še dobro da sva ravno prej zvarila napoj zdravljenja, saj bi drugače bile najine rane lahko usodne in bi bila odvisna od zdravilcev, ki so imeli že tako preveč pacientov.

Kot sem že prej omenil je izgledalo, da se Heironim pripravlja na nekaj velikega. In res, prišel je do naju z naročilom za izdelavo napoja iz rumenih in modrih sestavin (natančen recept je skriven), ki ga bo uporabil pri ekstrakciji blagoslova, ki ga je Zeleni avatar v Zmajevih deželah podelil meni in Menaji. Vendar naj bi za postopek bila primerna le ona, ker sam nimam magičnih moči in jih tudi ne želim imeti.

Postopek priprave napoja je zahteven in lahko traja kar nekaj časa, tako da je bil Heironim proti koncu že kar nestrpen ko se mu je mudilo rešiti kotanjo. Nato pa je čas reševanja podaljšal še sam. Ponesrečil se mu je prvi poskus izvedbe rituala, ukradli naj bi mu neke prstane in porabil je ves pridobljen blagoslov. Z izgubljenim Menajenim blagoslovom mu ni preostalo drugega, kot da ga poizkusi pridobiti še iz mene. Zvlekel me je na nek čuden ritalni prostor obdan s svečami in samimi magi in pričel z izvedbo. Zelo čuden občutek ko moraš preko tuje magije s svojimi močmi napolniti čašo z avatarjevim blagoslovom.

Na koncu se je vse upešno rešilo; zdravilci so ugotovili kako pozdraviti bolezen, Heironim je pozdravil potok s svojim ritualom, sam pa sem se sedaj zares lahko odpravil naprej v druge dežele.

Nandir

Comments are closed.