Zmajeve gore

Iz LARP Slovenija
Skoči na: navigacija, iskanje
Zmajeve gore
Zmajeve gore3.jpg
Lokacija osrednja Belesija
Grofija: Trovid

Zmajeve gore so manjše, vendar izredno visoko govorvje v središču dežele Belesije. V starodavnih časih so tu prebivali zmaji, ki so imeli svoje domove v gorskih dvoranah in tam vladali svojim pokrajinam.

Opis

Zaradi svojega pomena ni naključje, da je prestolnica Belesije, Belo mesto, nastalo v bližini Zmajevih gora. Vsak prebivalec, ki se ozre proti severu, bo zagledal samotno gorovje v vsej svoji veličini. Območje gorovja je včasih pripadalo zmajem in njihovi nadrasi, dokler ni umrl še zadnji izmed njih. Nato so Zmajeve gore vse do danes ostale nevtralno območje, prepleteno z magično močjo in skrivnostmi. Prav s tem razlogom so že od nekdaj tam stala različna svetišča, na primer svetišča Zmajevih svečenikov, posvečena zmajem in bogovom.

Zmajeve gore2.jpg

Legenda o zadnjem zmaju

Odkar Belesijska ljudstva pomnijo, se je sredi dežele dvigovalo veličastno samotno gorovje, višje od samega škratjega gorovja. V samem osrčju gorovja je prebivala veličastna zmajevka, kateri so še v starih časih ob vznožje gora in ob vhode v gorske votline prinašali darove ter molili, da bi uslišala njihove želje.

Nekoč je iz gore šinil nenavaden val energije, ki je pometel z drevjem na gorskem pobočju, nekateri so govorili celo o svetlobi, ki je zasijala in za kratek čas noč spremenila v dan. Potres, ki je sledil in stresel gorovje ter okoliška prebivališča, je oznanil konec prve dobe Belesije, kajti po legendi je zadnji znani zmaj v deželi, zmajevka iz Zmajevih gora, umrl in vladavino nad ljudstvi prepustil njim samim.

Volčja kotanja

Vočja kotanja je skrivnostna votlina sredi Zmajevih gora, ki je pod nadzorom Velesovih svečenikov. Gre za zelo pomemben sveti kraj, ki ga obiskujejo najrazličenjši popotniki in svečeniki. Pravijo, da pot vanjo najdejo le poklicani. Ime je dobila po volkovih boga Velesa, ki se potikajo po kotanji, zato mora biti vsak popotnik še kako pazljiv.

Volčja kotanja je še posebej znana po svojem zdravilnem tolmunu ter prehodu v Velesove dvorane, okoli katerih je nastalo vrsta zgodb in legend. Težko bi rekli, katere zares držijo in katere so navadne izmišljotine - nekateri celo pravijo, da skozi Volčjo kotanjo vodi pot v neznane Zmajeve dežele. Kakorkoli že, marsikaj je že prišlo v in iz Volčje kotanje in nič od tega ni za navadne smrtnike. Znani sta legendi o Vodanu in Volčji nevesti.