Zmajeve gore

Iz LARP Slovenija
Skoči na: navigacija, iskanje
Zmajeve gore
Zmajeve gore.png
Lokacija osrednja Belesija
Grofija: Trovid

Zmajeve gore so manjše, vendar izredno visoko gorovje v središču dežele Belesije. V starodavnih časih so tu prebivali zmaji, ki so imeli svoje domove v gorskih dvoranah in od tam vladali svojim pokrajinam.

Opis

Zaradi njihovega pomena ni naključje, da je prestolnica Belesije, Belo mesto, nastala v bližini Zmajevih gora. Vsak prebivalec, ki se ozre proti severu, bo zagledal samotno gorovje v vsej svoji veličini. Območje gorovja je včasih pripadalo zmajem in njihovi nadrasi, dokler ni umrla še zadnja izmed njih. Nato so Zmajeve gore vse do danes ostale nevtralno območje, prepleteno z magično močjo in skrivnostmi. Prav s tem razlogom so tam že od nekdaj stala različna svetišča, na primer svetišča Zmajevih svečenikov, posvečena zmajem in bogovom.

Legenda o zadnjem zmaju

Odkar belesijska ljudstva pomnijo, se je sredi dežele dvigovalo veličastno samotno gorovje, višje celo od Škratjega gorovja. V osrčju gorovja je prebivala veličastna zmajevka, kater so v starih časih ob vznožje gora in ob vhode v gorske votline prinašali darove ter prosili, da bi uslišala njihove želje.

Nekoč je iz gore šinil nenavaden val energije, ki je pometel z vsem drevjem na gorskem pobočju, nekateri so govorili celo o svetlobi, ki je zasijala in noč za kratek čas spremenila v dan. Potres, ki je sledil in stresel gorovje ter okoliška prebivališča, je oznanil konec prve dobe Belesije. Po legendi je zadnji znani zmaj v deželi, zmajevka iz Zmajevih gora, umrl in vladavino nad ljudstvi prepustil njim samim.

Volčja kotanja

Volcja.png

Volčja kotanja je skrivnostna votlina sredi Zmajevih gora, ki je pod nadzorom Velesovih svečenikov. Gre za zelo pomemben sveti kraj, ki ga obiskujejo najrazličenjši popotniki in svečeniki. Pravijo, da pot vanjo najdejo le poklicani. Ime je dobila po volkovih boga Velesa, ki se potikajo po kotanji, zato mora biti vsak popotnik še kako pazljiv.

Volčja kotanja je še posebej znana po svojem zdravilnem tolmunu ter prehodu v Velesove dvorane, okoli katerih je nastala vrsta zgodb in legend. Težko bi rekli, katere zares držijo in katere so navadne izmišljotine - nekateri celo pravijo, da skozi Volčjo kotanjo vodi pot v neznane Zmajeve dežele. Kakorkoli že, marsikaj je že prišlo v in iz Volčje kotanje in nič od tega ni dobro za navadne smrtnike. Znani sta npr. legendi o Vodanu in Volčji nevesti.