Zmajev red

Iz LARP Slovenija
Skoči na: navigacija, iskanje
Zmajevi svečeniki
Znak1.png
Znamenje zmaja
Veliki svet Starešine Zmajevega reda
Lokacija Belesija
O frakciji
Zmajev red je frakcija, ki sledi skupini magov in zmajevih svečenikov, ki želijo na svetu znova vzpostaviti absolutno oblast zmajev, vendar morajo zmaje najprej šele najti ali obuditi. Načeloma nezahtevna frakcija za igranje, ki se šele razvija, tako da od igralcev poleg primernega kostuma (oblačila,morebitno orožje, detajli), osnovnega znanja o religiji, magiji in splošni zgodovini reda pričakujemo tudi malo kreativnosti. Pripadniki Zmajevega reda niso omejeni na eno lokacijo, saj jih pot zanese po vsej Belesiji. Če se odločiš za to frakcijo, ti z veseljem pomagamo in odgovorimo na karkšnakoli vprašanja.

Redu zmajevih svečenikov pripadajo čarovniki, ki gorijo v želji, da bi oblast ponovno prevzeli zmaji. Po kraljestvu širijo svoje prepričanje in napovedujejo drugi prihod zmajev, v katerih vidijo poosebljenje modrosti. Trdijo, da se bodo zmaji vrnili, ko bo človeštvo vredno te časti, torej ko jim bodo ljudje ponovno začeli izkazovati strahospoštovanje, ki si ga zaslužijo in nabrali dovolj daritev v obliki dragocenosti. Medtem ko pridigajo o čudežnih močeh zmajev pa njihovi svečeniki tudi zbirajo vse možne informacije in skušajo najti preživela zmajeva jajca, ki bi sprožila preporod zmajev pod budnim očesom njihovih zvestih vazalov. Končni cilj reda je predaja oblasti v roke zmajev, njihov notranji svet pa se aktivno ukvarja s poskusi prevzema oblasti. Večina ljudi jih sicer dojema kot nepomembne, malce nore fanatike, vendar pa zaradi radikalnih prepričanj in želje po odstavitvi kraljice v nekaterih mestih Belesije zanje velja prepoved pridiganja ali vstopa, v redkih primerih pa so bili celo usmrčeni kot izdajalci.

Zgodovina

V času, ko so v Modrem kraljestvu potekali krvavi boji med čarovniki in je kraljestvo razpadalo, je skupina čarovnikov prišla do ugotovitve, da je edino upanje za deželo, da nadzor ponovno prevzamejo zmaji. Po prvih neuspelih poskusih vzpostavitve kontakta z zmaji so ustanovili Zmajev red svečenikov, za svoj razpoznavni znak pa so si izbrali simbol v obliki črke V, ki predstavlja zmaja z razprtimi krili. Še v današnjih časih si ga svečeniki pred pridigo narobe obrnjenega narišejo na čelo z ogljem. Narobe obrnjen znak simbolizira njihovo pokornost zmajem.

Zmajev znak.png

Njihova primarna naloga je bila poiskati vse možne informacije o zmajih in najti zmajeva jajca, iz katerih bi se izvalil nov rod vladarjev sveta, Zmajevi svečeniki pa bi služili kot njihovi zvesti vazali. Kmalu so prišli do ugotovitve, da bi bili bolje nagrajeni, če zmajem neposredno predajo oblast nad Belesijo ob njihovi vrnitvi in ustanovili so Vrhovni koncil, ki se je kasneje preimenoval v Veliki svet. Njegov namen je kljub spremembi imena ostal enak: omogočiti prevzem oblasti v imenu zmajev.

Ureditev

Vodja Zmajevega reda prejme naziv Zmajski namestnik in se odpove svoji osebni identiteti. Od prevzema vodstva dalje predstavlja utelešeno voljo zmajev in pravijo, da so posebno predani vodje lahko celo prejemali njihova sporočila. Zmajski namestnik načeluje Velikemu svetu, ki predstavlja glavni notranji organ reda. Njihov cilj je odstavitev kraljice in politični prevzem oblasti, da bi jo lahko predali zmajem, če bi se le-ti vrnili. Sedež Velikega sveta naj bi se nahajal nekje v Belem mestu, vendar ga še nihče izven reda ni uspel najti.

Ob vstopu v Zmajev red mora vsak Zmajev svečenik preživeti obred iniciacije z ognjem, o katerem je znanega bore malo. Preden pa se lahko preizkusi v obredu, mora 2 leti preživeti kot Zmajski brat, zaprisežen iskanju zmajevih jajc. Prepotovati mora čimveč grofij in kot dokaz goreče vere zbrati vsaj eno novo informacijo o zmajih, preden mu je dovoljen vstop v red.

Polnopravni Zmajevi svečeniki nato potujejo po Belesiji in širijo pravo vero, pridigajo o nadvladi zmajev in obljubljajo, da bo človeštvo doseglo nove višave med drugo vladavino zmajev. Poleg tega še naprej zbirajo vsakršne informacije o zmajih ali zmajevih jajcih, saj vsi svečeniki reda verjamejo in upajo, da v nekem oddaljenem kotičku Belesije morda še živi kak zmaj. Obenem tudi zbirajo daritve in prispevke, ki jih redu podarijo podporniki. Vse dragocenosti se zbirajo v skriti dvorani Velikega sveta, ki jih lahko uporabi za financiranje potreb reda.

Zmajeva svečenica.png

Prisotnost v Belesiji

Kljub temu, da se Zmajev red aktivno trudi za odstavitev kraljice in prevzem oblasti, v Belesiji zaenkrat še ni prepovedan. Prevzema oblasti se Veliki svet namreč ne loteva odprto, temveč deluje bolj prikrito in skuša oslabiti kraljičin vpliv v grofijah ter omadeževati njen ugled. Potujoče Zmajeve svečenike ima večina prebivalcev Belesije za nenevarne fanatike ali celo norce, ki si obrabljajo glasilke s pridiganjem o moči in čudežih zmajev, vendar njihovih napovedi o drugem prihodu zmajev načeloma ne jemljejo resno. Svečenikom, ki odkrito pridigajo o nelegitimnosti človeških vladarjev, je občasno prepovedan vstop ali pridiganje na javnih mestih, bolj fanatične izmed njih straža tudi občasno prežene iz mesta. Le redko jih oblast dojema kot izdajalce ali resne revolucionarje, znan je predvsem primer iz Belega mesta, ko so 5 radikalnih Zmajevih svečenikov na ukaz kraljice Alele usmrtili, ker so pred Belim dvorom v palačo metali ognjene krogle kot dokaz superiornosti zmajev in njihove moči.

Trenutni cilji

V zadnjem času je predaja oblasti zmajem prevzela precej simboličen pomen, saj bi Velikemu svetu ustrezala tudi zgolj vladavina v imenu zmajev. Trenutni Zmajski namestnik si voljo zmajev tolmači po svoje - po njegovem naj bi red najprej prevzel oblast ter tekom svoje vladavine dokazal, da so svečeniki zares vredni vrnitve mogočnih zmajev.

To je pripeljalo do precejšnjih trenj znotraj reda in če gre verjeti govoricam, se skupina bolj predanih Zmajevih svečenikov trudi obuditi zmaje s pomočjo prepovedane magije, sodelovali naj bi celo z orki in njihovimi šamani. Tudi večina potujočih Zmajevih svečenikov je fanatično zvesta zmajem in se s politiko Velikega sveta ne strinjajo, zato prihaja do nepokorščin - prejetih daritev ne prinašajo več v zbirno dvorano, kar močno ovira načrte Velikega sveta.