Zatišje pred nevihto

Iz LARP Slovenija
Skoči na: navigacija, iskanje
Zatišje pred nevihto
Zatišje pred nevihto.jpg
FB dogodek: URL
Fotografije: Galerija slik
Lokacija OT: Vodice
Datum: 5. 3. 2016
Lokacija IT: Mornija, meja s Kisovom

Zatišje pred nevihto je naslov samostojnega dogodka, ki je potekal 5.3.2016.

Zgodba

Medtem, ko pokrajine Belesije počasi zapuščata sneg in led, ko se narava ponovno prebuja in vse kliče k novim začetkom, je grofija Mornija vedno bolj potopljena v mrak, nestrpnost in strah pred bližajočo se bitko.

Tokrat se nahajamo v zahodnem delu Mornije, na meji z grofijo Kisovo, ne daleč od Škratjega gorovja. Jarovitov gozd se razprostira preko obeh grofij in prepleten je s stezicami. Žal te lahko marsikatera vodi do velikih močvar, kjer pravijo, da domujejo Rusalke in njihov gospodar.

V gozdu se nahaja Mornijska mejna postojanka, ki je pred kratkim prejela bojne okrepitve. Stražarji, potikavci in prebivalci tega območja so neprestano na preži in varujejo glavne trgovske poti, ki vodijo do škratovskega pogorja in v sosednjo grofijo.

Ne daleč, na drugi strani meje, leži vas Hrastje, kjer bo te dni potekal veliki semenj. Kmetje, trgovci, popotniki in drugi lovci na dobiček in zabavo se že odpravljajo na dogodek. Meglice, ki so to jutro zajele Jarovitov gozd pa so se poigrale z njimi in jih napotile stran od severnih poti proti močvaram in grofiji Morniji.

Kdor odtava od skupine se morda nikdar več ne vrne, v gozdu se skriva še marsikaj drugega. Svetovid si skrivnostno mane roke, v očeh pa se mu iskri...