Zaskrbljujoče novice

Iz LARP Slovenija
Skoči na: navigacija, iskanje
Zaskrbljujoče novice
Zaskrbljujoce novice.jpg
FB dogodek: URL
Fotografije Galerija slik
Lokacija: Podkum, Zagorje ob Savi
Datum: 21.4.2018
Lokacija IT: Tromeja: Jezerno, Dolina orkov, Primorje

Drugi LARP v seriji zgodb Nenavadna zavezništva na tromeji.

Zgodba

Sejem v vasici Hem je prav lepo potekal. Gospodar Sarma je poskrbel za mnogo zanimivega blaga, hrano in pijačo, da so bili zadovoljni tako ljudje, vilini, polovnjaki, škratje in še celo orki niso delali preveč težav. Vse je potekalo dokaj mirno ... vse do večera.

Prav gotovo še vsi pomnite, kako se je zaslišalo strašno grmenje in zemlja začela tresti. V daljavi se je vse naokoli zabliskala zelenkasta svetloba, ki se je kakor magična zavesa dvignila v nebo. Zavladala je panika, obiskovalci sejma so popadali po tleh, drugi so se skrili v bližnja zavetja, tretji nemočno gledali okoli sebe ... Preden so se vsi zavedali kaj se sploh dogaja, pa se je zemlja umirila, zelena svetloba izginila, na sejmu pa si na vsakem koraku slišal zaskrbljujoče besede "Kaj se dogaja?!".

Razplet dogodkov

Obiskovalci sejma so kar nekaj ur zmedeno tekali naokoli in si izmenjevali mnenja. Nekateri so se celo podali na rob doline, da bi odkrili izvor te katastrofe. Razen ogromnih razpok in nekaj popotnikov, ki so bili ravno na poti na sejem, niso našli ničesar. Na robovih doline so bili od blizu še zdaj vidni odtenki zelenkaste svetlobe in vsakemu, ki se je je dotaknil, se mu je zmešalo ali pa je oslepel. Kmalu je bilo v Hemu znano, da so ujeti. Ujeti v dolini in z omejenimi količinami surovin za preživetje. Začeli so se prvi spori, tvorile so se manjše skupine tistih, ki so si med seboj zaupali ali pa so vsaj govorili tako.

Vse je postalo še hujše, ko sta orka s svojimi nosovi zaznala nadvse čuden in tuj vonj. Vedežniki so že opozarjali na nenavadne znake in kar hitro se je izkazalo, da je situacija še slabša kot so mislili. V Hemu so ujeti skupaj z volkodlakom! Našli so opraskana drevesa, stopinje in dlake, ki so se zataknile v trnovo robidovje. Gospodar Sarma je postavil stražo in poslal izvidnice. S pomočjo orkov in vedežnikov so ugotovili, da volkodlak očitno kroži okoli njih in čaka na pravo priložnost. Prebivalci Hema so zato združili moči in začeli pripravljati ritual. Redko kdo je bil lahko do danes priča magičnemu ritualu, ki ga je vodila orkinja Jargash skupaj z vilinko Menajo. Pogled je bil nadvse čuden. Ritual naj bi podrl magično prepreko, vendar je bil na koncu neuspešen. Zakaj je bilo temu tako, še danes ne zna nihče povedati (morda orkovska in vilinska magija enostavno ne delujeta skupaj?), ampak eno je držalo: magična pregrada je stala, volkodlak je bil živ, oni pa še vedno ujeti.