Volčja kotanja 4

Iz LARP Slovenija
Skoči na: navigacija, iskanje
Volčja kotanja 4
FB dogodek: URL
Lokacija: Gornji Grad
Datum: 6. 11. 2016
Lokacija IT: Korvin, Zeleni gaj
Prisotni: Velesov red, Vedežniki

Volčja kotanja 4 je četrti dogodek v seriji Volčja kotanja.

Zgodba

Nekaj dni je že minilo od zadnjih dogodkov v Kotanji. Hieronim je z magi začasno uspel zaustaviti temno magijo, ki se je širila po gozdovih Volčje kotanje. Prišleki so se zopet vrnili na ta magičen kraj, a hitro postane očitno, da je nevarnost vse prej kot izginila. Magi in čarodeji se še vedno zaskrbljeni pomenkujejo med seboj. Volčje tuljenje je vedno glasnejše in prišli so Vedežniki, lovci zli bitij, kar ne obeta nič dobrega. Če v Volčji kotanji še vedno ostaja temna magija, se bodo morale sile združiti in jo premagati, če le že ni prepozno!


Pripovedi in dnevniki

Karlova bukva

Zapiski barbara Karla.

6. dne Vinotoka, 296. leta Belesijskega

Kdo b si mislu, da bo takle cajt najvecja guzva. Sam da zacnejo ljudje hodt iz gore pa unih dežel tole komej lavfa. Sej nč da se branm. Posu do zdej ni bil slab dobr pa tud ne, za sprot je blo, doklr ni začeu zdej nek smrdeč vetr pihat, pa so pravl, da v gmajni vse plesni in gnije, in pol zadnje čase nč kej več ljudi ne hod naokol. Tile magi prekleti, spet kej kuhajo. mam več problemou od njih, k kuristi. Kdo bo zdej plačval zavarovanje. Grofi pa krali majo stražo na poti pa ob meji, pa vsaj une kmete in barbare k so dve let nazaj poklal kraljičino postojanko so najdl, drgač bi še zdej strašil naokol. Sam ke k prčakujejo pa da bodo kr zastonj jedl pa pil. Pomaga pa nakonc nč, k je traba, sam sumljiv gleda, pa lastn posu odganja.

Še sreča, da mam te stalne stranke, k jih je še Pold zrihtu. Preklet norc, se je šu pentlat z barabami. Bela guspa, dej mu mir in pokoj. Kokr se je zapletu z roparji, mam vsaj posu. Pobje pridejo, pustijo prtljago, mal popijejo, pojedo in se spočijejo, pol pa pridejo drugi se spočijejo, popijejo in pojedo, pa nesejo dalje čez mejo. Vsaj dnar je, drgač bi že poginu od lakote.

Tamal nečak je tud mal pomagal, sam zmeri man. Je zmeri več časa v gmajni u znmu mečem, k ga je najdu, pa sablja drevesa, k misl da bo vitez. Sm mu reku Janko, prestr si za viteza, oprode so mlajši pobje. Zdej ga tud ni doma, je šu v mest iskat posu za oprodo, tak k fotr zblojenc. Mater da morm zmeri sam vse narest. No ja sam kej nej. Se ksno jesen al pa dve me pustijo na mir da lahko prodam to barako pa grem v mest.


Kok so gajstni, sam jedl pa pil bi skos pa se pogovarjal, vedeži so itak firbčni k stare babe, pa povsod nos utaknejo. Magi zdej vilinske čarovnice novačjo. Je rekla da je Hieronim zbolu, sej kaj pa rije tm k ne sme.

Dobr da se še kdaj najde kšn zgubljenc. tale ženička z kožami pa pjinček lovc sta dobri stranki pijeta pa plačata. Men je cist prov. Pa vsaj pojedl bodo to čorbo, da ne vržem stran.