Volčja kotanja 3

Iz LARP Slovenija
Skoči na: navigacija, iskanje
Volčja kotanja 3
Volčja3.jpg
FB dogodek: URL
Fotografije: Galerija slik
Lokacija OT: Gajniče
Datum: 16. 10. 2016
Lokacija IT: Trovid, Zmajeve gore
Prisotni: Velesov red, Vedežniki

Volčja kotanja 3 je tretji dogodek v seriji Volčja kotanja.

Zgodba

Nekaj dni je že minilo od zadnjih dogodkov v Kotanji. Zastrupljen tolmun naj bi magi že ozdravili, vendar drevesa v gozdovih umirajo od neznane temne magije. Le od kod prihaja? Vrhovni mag Velesovega reda Hieronim je zaukazal vsem prišlekom v Volčji kotanji, da se umaknejo v bližnjo krčmo , kjer naj počakajo na njegova navodila, on sam pa je ostal z nekaj magi in ostalimi čarovniki v Kotanji, kjer se dogaja kdo ve kaj. Tudi popotniki iz Zmajevih dežel so prišli, a kakšne novice prinašajo? Po vrhu vsega pa so prišli v krčmo še možje iz Črne akademije, nenavadni lovci v črnem, ki v grofiji služijo kot roka pravice. Le kaj želijo izvedeti?

Situacija se zapleta in kaj kmalu se bo moralo razvedeti kaj se zares dogaja v Volčji kotanji.

Pripovedi in dnevniki

Nandirjevi zapisi

Zapiski vilina Nandirja.

Iz prehoda, ki nas je pripeljal iz Zmajevih dežel nazaj v Volčjo kotanjo je Hieronim takoj želel izvedeti ali smo uspeli izvedeti kaj glede naših težav z gozdnim duhom v okoliških gozdovih. Predal sem mu svoje zbrane informacije in mu predlagal da lahko pomagam pri reševanju problemov, saj mi je zeleni avatar poklonil blagoslov za uspešno rešitev problema. To ga ni niti malo brigalo in me je s popotniškim kolegom Tugomirjem nagnal izven kotanje češ da ne premoreva mogičnih moči, ki so tam nujno potrebne.

Pa še res jih ne znam uporabljati, tako da sva se brez večjega upiranja podala proti najbližji krčmi v bljižini. Stanje gozdov na poti me je kar močno šokiralo. Povsod večje zaplate umirajočih ali že odmrlih in podrtih dreves. Izgleda da gozdni duh iz Kotanje že širi svoj vpliv naokrog. Upam da bodo Hieronim in njegovi privrženci uspeli popraviti stanje in zajezili širjenje, drugače ne bom več nikjer mogel nabirat uporabnih rastlin ki rastejo le v teh koncih Belesije.

Ko sva prispela v krčmo se je tam nahajala množica raznoliko čudnih ljudi. Od nekega vaškega posebneža, ki vsakemu razlaga da je on prvi v vrsti da zasede vladavino te pokrajine, do zdravilcev in celo nekih misterioznih ljudi, ki sem se jih raje izogibal, saj se mi je zdelo da ne marajo preveč pripadnikov drugih ras. Tako sem tam malce postopal naokoli, dopolnil svoje zaloge zelišč in izvedel, da večina tukajšnih gostov želi ravno v nasprotno smer kot sva prišla sama. Seveda sej jim po svojih najboljših močeh razložil stanje v Kotanji, vendar se niso kaj preveč brigali za mojo razlago in vstrajali da oddejo tja pogledat kaj se dogaja in kateri magi so krivi za nastalo škodo. Pa naj gredo, sam sem itak končal tam in grem svojo pot naprej.

Kar naenkrat pa se je pred grajskimi vrati zaslišalo vpitje in grozenje z meči. Pa kaj se gredo spet ti ljudje na tako lep sončen dan. Tisti v čudnih opravah, trdijo da naj bi bili iz skupine Vedežnikov, so zavezano pripeljali na videz slabotno dekle in jo obtoževali dejanj čarovništva. S seboj so pripeljali še vajenca črne magije, ki naj bi razsodil o njenih delih in pričal pred Vedežniki. Ti mu tudi po dveh izvedenih ritualih, saj naj bi bil le vajenec, še vedno niso vejeli da naj bi bila nedolžna. Ah, ljudje in njihovi čudni običaji. Grem raje kar naprej v gozd, kjer bom v miru lahko preučeval naravo.