Volčja kotanja

Iz LARP Slovenija
Skoči na: navigacija, iskanje
Zmajeve gore
Zmajeve gore.png
Volčja kotanja

Zgodba

Volčja kotanja leži ob vznožju Zmajevih gora in je za nekatere le mističen kraj iz pripovedk starih babic in potujočih karavan. Je prostor z močno prisotno čarovnijo, zato tja prihajajo čarovniške skupine, vajenci in stari modreci, da se napolnijo z energijo, pripravijo večje rituale ali če iščejo prostor za stik z onostranstvom. Nekateri ljudje pa pridejo tja opravit le daritve ali raziskati vse nenavadne pripetljaje, ki so se prišlekom dogodili v Volčji kotanji.

Govori se, da je v kotu kotanje vhod v Velesovo podzemno domovanje. Vsekakor je dobro skrit in večina prebivalcev Belesije se ga izogiba. Z bogovi se pač ne maraš pečati. Nemalo volkov se potika po okoliških gozdovih, ki varujejo Velesovo tukajšnje kraljestvo in prehod. V kotanji se nahaja tudi svetišče za darovanje, kjer pripadniki starodavne vere pripravljajo posebna praznovanja.

Serija dogodkov

Celotna serija zgodb iz leta 2016/2017 je sestavljena iz naslednjih zaporednih dogodkov:

Razplet dogodkov

Po Volčji kotanji se je širilo Črno prekletstvo, ki ga je povzročila Volčja nevesta. Povzročalo je hudo bolezen, ki je okužila mnogo popotnikov v Volčji kotanji, in vsak, ki je prišel v stik z njimi, je tudi sam zbolel. Po marsikaterem čudnem pripetljaju, so Vedežniki s pomočjo magov Velesovega reda odkrili vir bolezni - vodo iz Velesovega tolmuna. Po bitki z uročenimi podaniki Volčje neveste so tolmun z izvedbo zahtevnega rituala očistili in pozdravili vse obolele.