Vilinji gozdovi

Iz LARP Slovenija
Skoči na: navigacija, iskanje
Vilinji gozdovi
Vilinji gozdovi.png
Zemljevid gozdov, kjer prebivajo vilini.

Velika gozdnata pokrajina na jugu Belesije v kateri živijo Vilini.


Območja

Pokrajina vilinov je sestavljena iz treh gozdnatih pokrajin, ki si poimensko od severa proti jugu sledijo v naslednjem zaporedju:

  • Tihi pragozd: Neposeljeni del pragozda.

Reka Esaldina

Največja reka pokrajine z mnogimi manjšimi pritoki, ki ločuje dve vilinski ljudstvi. Ljudje so jo v svojem jeziku poimenovali kar Vilinja reka.

Plovba po reki

Plovna območja reke so pod nadzorom tamkajšnjih klanov, ki odrejajo dovoljenja za plovbo po reki in njenih pritokih. Klan na svojem področju lahko pluje nemoteno, za vstop v območje sosednjih klanov pa potrebuje njihovo dovoljenje. Dovoljenje potrebujejo tudi vsa zunanja ljudstva, ki bi želela pluti in trgovati ob reki, vendar ga dobijo težje kot ostali vilinski klani. Potrebujejo tudi smiseln razlog za plutje, ki mora obenem na nek način koristiti vilinom. Primeren razlog je trgovanje z dobrinami, ki niso dostopne globoko v gozdovih. Za nočne viline velja, da zelo neradi oz. skoraj nikoli ne podeljujejo dovoljenj za plutje ostalim ljudstvom. Osrednji del reke je precej bolj dostopen za tujce, saj po njem vedno plujejo vilinske ladje ali pa ga vilini nadzorujejo z bregov, tako da so prišleki vedno pod nadzorom.

Velikokrat pa po reki plujejo razkošne ladje vilinskih svečenikov na svojih misijah. Ti lahko plujejo povsod brez posebnih dovoljenj klanov.

Zasidranje na bregu

Za zasidranje je nujno podobno dovoljenje kot za plovbo ter izjemno dober razlog. Če izplujete in naletite na dnevne viline, vam bodo ti morda še odpustili vašo napako, česa podobnega pa nikar ne pričakujte od nočnih vilinov.

Otok Dulinir

Največji otok na reki Esaldini, ki mu vilini pripisujejo velik magični pomen in ga zato smatrajo kot nevtralno ozemlje. Splošno znano je, da je dostop do otoka ter zasidranje ladij v njegovem območju omejeno le na ljudstva vilinov, ki tujcem že mnogo prej preprečijo dostop do otoka.

Je poslednje prebivališče enega od dveh zadnjih še živečih zmajev.

Na njem prebivajo predstavniki trenutno vladajočega ljudstva.