Vilinja zaveza

Iz LARP Slovenija
Skoči na: navigacija, iskanje
Vilinja zaveza
Vilinji gozdovi.png
Grb vilinje zaveze.JPG
Grb Vilinje zaveze
Vladar: Svet Zavezanih
Sedež: Otok Dulinir
Lokacija: Vilinji gozdovi
Meje: Vzhod – Primorje, Jezerno
Sever – Barjansko
Zahod - Pelinovo

Vladavina vilinov v obliki zveze klanov. Združuje vse klane nočnih in dnevnih vilinov znotraj Vilinjih gozdov.

Opis

Vilinja zaveza združuje vse klane dnevnih in nočnih vilinov, ki živijo v Vilinjih gozdovih in deluje kot ohlapna, vendar resna zveza klanov. Uradno nastopa kot vladavina, ki ji vlada svet Zavezanih. Svet Zavezanih sestavlja sedem predstavnikov vladajočega ljudstva, dnevnih ali nočnih vilinov, ki se izmenjujejo z vsako generacijo. Eden izmed njih ob prevzemu oblasti tudi prevzame uradni naziv kralja ali kraljice, ki ima predvsem protokolarno funkcijo in npr. vodi velika vilinska praznovanja. Generacije so pri vilinih zaradi njihove dolgoživosti precej dolge, zato se je od smrti zmaja iz otoka Dulinir do danes zvrstilo zgolj 10 generacij. Člani sedmerice Zavezanih prebivajo na otoku Dulinir, ki je bil razglašen za sveti kraj, in se ob prevzemu oblasti simbolično zavežejo, da bodo delovali v dobro vseh vilinskih klanov, kar vključuje tudi skrivnostno magično prisego.

Ker je vsak klan vilinov v načelu avtonomen, Vilinja zaveza odloča predvsem o trgovskih in vojaških sporazumih z drugimi rasi, regulira trgovanje po reki Esaldini, skrbi za varovanje gozdnih mej in splošno dobrobit vseh klanov. Svet Zavezanih se ne sme vmešavati v notranje delovanje ali morebitne spore klanov, le v času vojne predstavlja glavno izvršilno oblast.

Zgodovina

Začetki Vilinje zaveze so starejši od Modrega kraljestva, saj je na otoku Dulinir v daljnih časih prebival eden izmed dveh zadnjih zmajev. Vilini so bili z zmaji vedno v dobrih odnosih in v zameno za njegovo modrost so varovali njegovo skrivališče. Njihov zmaj se namreč za razliko od ostalih ni pretirano zmenil za vojne, ki so divjale izven meja Vilinjega pragozda. Kljub temu so bitke občasno dosegle tudi ozemlja vilinov in že v starih časih so se vilini uradno povezovali med seboj. Sprva so bile to le ohlapne zveza klanov, ki so v veljavo stopile zgolj v časih vojne, da so vilini lažje nastopili kot organizirana sila.

Sčasoma pa so vsi klani spoznali prednost povezanosti, izmenjave novic in znanja. Vedno več klanov se je tesno povezovalo med seboj, dokler niso ob smrti njihovega zmaja, ko sta se med vilini oblikovali ljudstvi dnevnih in nočnih vilinov, ustanovili Vilinje zaveze. Ob ustanovitvi so se vsi predstavniki klanov zavezali, da bodo večno varovali modrost preminulega zmaja ter bili v prvi vrsti zvesti celotni vilinji rasi. V opomin so svojo novo vladavino poimenovali Vilinja zaveza. Da bi ohranili čim večjo samostojnost posameznih klanov, so točno določili pristojnosti in naloge Vilinje zaveze, ustanovitveni dokument pa so morali zaradi dolžine zvezati v knjigo, ki je postala fizični simbol Vilinje zaveze.