Velesov red

Iz LARP Slovenija
Skoči na: navigacija, iskanje
Velesov red
Grb Velesovega reda.jpg
Znak reda Velesovega
Prvi sin Hieronim Temlin
Lokacija Zmajeve gore
Sedež Volčja kotanja
O frakciji
Velesov red je frakcija, ki sledi skupini magov v Zmajevih gorah. Red se ukvarja predvsem s preučevanjem magije in zagotavlja varnost v Volčji kotanji. Načeloma nezahtevna frakcija za igranje, vendar od igralcev poleg primernega kostuma (oblačila, knjiga urokov, detajli) vseeno pričakujemo podrobnejše poznavanje delovanja čarobne moči in veselje do izvajanje magičnih ritualov. Pripadniki Velesovega reda le izjemoma potujejo izven območja Volčje kotanje in Zmajevih gora, zgolj občasno obiščejo Belo ali Črno akademijo. Če se odločiš za to frakcijo, ti z veseljem pomagamo in odgovorimo na karkšnakoli vprašanja.

Velesov red je priznan svečeniški red čarovnikov, ki ob vznožju Zmajevih gora preučujejo magijo in skrbijo za varnost Volčje kotanje in njenih obiskovalcev.

Opis

Velesov red je svečeniški red, poimenovan po bogu Velesu, ki združuje vse čarovnike, ki delujejo v Volčji kotanji. Že leta ga vodi glavni mag Hieronim. Glavni namen reda je preučevanje magije, ki je ob vznožju Zmajevih gora posebno močna in zanimiva. Čarovniki posebno v zadnjem času prihajajo od daleč naokoli, da bi poglobili svoje znanje in izkusili ta nenavadni kraj. Velika količina nenavadna magije pa lahko povzroči marsikakšen neprijeten pripetljaj, zato Velesov red obenem tudi skrbi za varnost obiskovalcev Volčje kotanje.

Zasluge Velesovega reda

Velesov red se je izmed vseh redov najbolj posvetil pretoku energije in njegovemu izvoru. Izvajajo in ukvarjajo se izključno s čarovništvom in tekom svojega delovanja so proizvedli veliko število znanih in neznanih urokov, kot so: resnica, očisti vodo, sel, alkimistična in čarobna odpornost, oči Svetovida, izniči čarovnijo, nevidnost, čarobna moč, magična prepreka in veščino kot je čarobna koncentracija.

Zgodovina

Ritual Velesovega reda

Velesov red je bil ustanovljen v času nastanka Modrega kraljestva, kmalu po ustanovitvi Modre in Bele akademije. V letih po smrti poslednje zmajevke v Zmajevih gorah so se pojavile govorice o krepitvi magije in močnih tokovih energije okoli gore, ki je bila njeno prebivališče. Še zanimivejše govorice, ki so odganjale radovedneže pa so trdile, da zmajevka pravzaprav ni mrtva, temveč se je s potresom šele zbudila. Govorilo se je tudi, da so gore polne zmajevih jajc, ki čakajo, da se izvalijo. Takrat namreč ni bilo več živečega človeka, ki bi poznal kogarkoli, ki je bil kdaj videl živega zmaja. Zgodbe v čarovniških krogih pa so pričale tudi o velikih votlinah in dvoranah v središču Zmajevih gora, kjer naj bi prebival sam Veles.

Velesov red je nastal iz skupine čarovnikov iz novoustanovljenih Bele in Modre akademije, ki so se odpravili raziskati govorice in preučiti energije v bližini Zmajevih gora. V letih med čarovniško vojno so pasivno sodelovali na strani akademij in predvsem skrbeli, da Raktislavovi privrženci niso dobili dostopa do Zmajeve gore.

Kmalu po ustanovitvi Belega kraljestva, se je Velesov red skoraj popolnoma izoliral in je omogočal prehod v Volčjo kotanjo le še predstavnikom iz Črne in Bele akademije, s katerima so še vedno ohranjali stike, da so imeli dostop do njunih knjižnic in članov, ki so občasno prestopili v Velesov red.

V času Belesijskega kraljestva je Velesov red ponovno odprl svoja vrata in sedaj sprejema romarje in popotnike, ki bi o čarovniji želeli izvedeti več. Kajti Bela akademija je bila nekaj časa zapečatena skupaj z Belim mestom, Črna akademija pa sedaj sprejema le še svoje člane, Vedežnike in redke posameznike z dovolilnicami reda.