Ustanovitev reda Črne rune

Iz LARP Slovenija
Skoči na: navigacija, iskanje
Ustanovitev reda Črne rune
Minilarp1.jpg
FB dogodek: URL
Fotografije Galerija slik
Lokacija: Mitrej nad Rožancem
Datum: 7. 7. 2018
Lokacija IT: Modro kraljestvo
Prisotni: Vedežniki
Kaj je MiniLARP?

Manjši LARP, namenjen posameznim skupinam, frakcijam ali stranskim zgodbam. Udeležijo se ga lahko le tisti, ki že imajo izdelan lik in so bili na vsaj enem dogodku. Več o tem

Ustanovitev reda Črne rune je naslov miniLARP dogodka, povezanega z Vedežniki, ki je potekal 7.7.2018 in se navezuje na miniLARP dogodek Dejanja reda Črne rune.

Zgodba

Dogajanje bo postavljeno v čas, ko se Modra akademija preimenuje v Črno akademijo, ko celotno poučevanje usmerijo v raziskovanje in učenje črne magije ter zaščite proti njej. Raktislav je eden izmed ravnateljev, ki je izdal pot akademije ter se pridružil bojem Modrega kraljestva, ki je trenutno v slabem stanju in zaradi vse večje uporabe temne magije na bojišču izgublja zaveznike, zaupanje…

Raktislav je trenutno največja nadloga v kraljestvu. Že ko se je pridružil Modri akademiji, se je odločil, da ne bo ubogal ukazov plemičev in stvari počel po svoje. Črna akademija je priznala svojo vlogo v vsem tem, saj se je večina Raktislavovih prisklednikov šolala v njenih prostorih. Tako so ravnatelji prišli do sklepa: njihovo število je premajhno, da bi lahko zajezili poplavo mladih čarovnikov, ki stvari delajo brez nadzora in posledic, zato se morajo obrniti na tiste, ki jim niso nikoli zaupali ter se jih vedno malce izogibali - plemstvo. Nižje plemstvo, višje plemstvo niti ni bilo pomembno, vest o rešitvi, ki jo ponujajo, so razglasili vse naokoli.

Razplet dogodkov

Po napornem diplomatskem sestanku med ravnatelji Modre akademije, predstavniki plemstva in ostalimi pomembnimi osebami ter vmešavanju temnih čarodejev, je bil ustanovljen red Črne rune, Modra akademija pa se je uradno preminovala v Črno akademijo.