Uporabnik:Zupan

Iz LARP Slovenija
Skoči na: navigacija, iskanje
Belesija v 5. dobi
Coat of arms belesije.jpeg
Belesijski grb
Vladar: kraljica Alela Viktorija Belopolta
Sedež Pečina

TEST Po koncu Velike vojne je bila ustanovljena kraljevina Belesija, ki je nasledila nekdanje Belo kraljestvo in označuje začetek četrte dobe. Kraljevina Belesija, kot že ime pove, želi pod svoje okrilje pridobiti celotno deželo Belesijo in jo združiti z enotnim ciljem - prenova vseh domov, uničenih v Veliki vojni, ter dokončna ustavitev orkov.

Opis

Novo belesijsko kraljestvo obsega grofije Barjansko, Jelenje, Korvin, Trovid, Mornija, Pelinovo in Mišjedol.

Na severni meji se Trovid in Mornija dotikata meje Granitnega khaganata v Mračnem gorovju in skupaj s Korvinom obkrožajo grofijo Kisovo, ki novega kraljestva ne priznava. Na vzhodu se meje Mornije, Mišjedola in Pelinovega ustavijo na vzhodnem gorovju, ki kraljestvo ločuje od Divjine grdinov. Pelinovo skupaj z Barjanskim na jugu meji tudi na Vilinje gozdove. Barjansko na vzhodu skupaj z Jelenjim obkroža grofijo Jezerno, ki se je kraljestvu sprva pridružila, nato pa leta 268 izstopila zaradi hudega spora z Jelenjim. Jelenje, Trovid in Belo mesto na zahodu mejijo na obširno grofijo Gallesijo, ki je sicer zaveznica kraljevine in podpira kraljico, vendar je odklonila priložnost za vstop v kraljestvo. Pokrajina Primorje je edina, ki poleg zavrnitve vstopa v združeno kraljestvo, tudi ni priznala nove kraljice in njenih ciljev.

Zapriseženi vojaški zavezniki

Kraljevini, Belemu mestu in kraljici so politično in vojaško zaprisežene grofije Barjansko, Jelenje, Korvin, Trovid, Mornija, Pelinovo, Mišjedol in vsi njihovi baroni ter ostali plemiči, ki živijo na tem območju. Eden njenih glavnih zaveznikov je tudi grofija Gallesija, čeprav ni del kraljestva in se nahaja zunaj njenih meja. Pripadniki Jarilovega viteškega reda, so trenutno kraljico Alelo Viktorijo Belopolto pripoznali kot pravo krono in ji zaprisegli kot njen meč v obrambi kraljevine.

Trgovina s kraljestvom

Na mejah Belega mesta z Jelenjem in Korvinom poteka popolnoma odprta trgovina, le z nadzorom prepovedanega blaga. Odprta trgovina s standardnim carinskim nadzorom je na vseh ostalih mejah znotraj kraljestva in na meji z Gallesijo. Dogovor o delno odprti trgovini in s strožjim nadzorom imata tudi Granitni khaganat in Jezerno. Na vseh ostalih mejah s kraljestvom, torej pri grofiji Kisovo, Vilinjih gozdovih, Divjini grdinov in pri blagu, ki prihaja iz pokrajine Primorje in Slankraja, obstaja polni in strogi carinski nadzor. Enak nadzor je ponovno izveden tudi na meji Belega mesta, vendar le pri tovoru, ki prihaja iz pokrajine Primorje, Divjine Grdinov, Vilinjih gozdov, Slankraja, Kisovega in Jezernega.

Zgodovina kraljevine Belesije

Kronološko zaporedje dogodkov v kraljestvu Belesija

Dogodki, ki se nanašajo je le na eno od ljudstev, so obarvani v naslednjih barvah:

= Škratje
= Vilini
= Ljudje
= Polovnjaki
= Grdini
Doba Leto Dogodek
4. doba
1 Kraljica Orelija preimenjuje Belo kraljestvo v kraljestvo Belesijo, po pokrajini Belesiji, kot zahvalo vsem narodom za pomoč v bitki.

Začetek četrte dobe.

2 Rojstvo Obarja III sina khana Gnasta Granitnega.

Veliki spor med Granitnimi in Železnimi škrati.

298 Nad majhno vasico Hem, na tromeji kraljestva in Jezernega se brez opozorila zgrne močna nevihta, ki prav tako skrivnostno izgine. Od takrat naprej od tam ne pride nobena informacija več, dokler magična prepreka ne pade.