Spomladanski sejem v Trovidu

Iz LARP Slovenija
Skoči na: navigacija, iskanje
Spomladanski sejem v Trovidu
Sejemt.jpg
FB dogodek: URL
Datum: 3. - 4. 6. 2017
Lokacija IT Trovid

Spomladanski sejem v Trovidu je naslov drugega LARP-a v okviru serije Nevihta v kraljestvu. Potekal bo 3. in 4. junija 2017.

Zgodba

V Trovidu se bo zopet odvil vsakoletni spomladanski sejem, na katerem se bodo zbrali različni trgovci in obrtniki ter prebivalci Trovida in drugih grofij. Vsak bo prav gotovo našel kaj zase ali pa se le zabaval v družbi ljudi, vilinov, škratov in še koga. Tudi hrane in pijače bo dovolj, ne bo pa manjkalo niti turnirjev in družabnih iger. Vedno pa je med množico opaziti kakšne bolj skrivnostne osebe, ki svoje posle raje sklepajo v zavetju noči, medtem ko drugi prepevajo ob ognjih.

Poročila

Poročilo župana

Poročilo župana, dne 3. in 4. rožnika 297.

- Zapisi dne; 3. rožnika leta 297 -

Dan se je že slabo začel, ko se je "gospod" Nomislav se odločil, da bo preživel jutro in pol popoldneva v družbi neke prodajalke ljubezni.

Kakorkoli, kot namestnik župana sem moral začeti s trenutnimi zadevami, ki so se godile v Trovidu. Trovid je ta konec tedna gostil sejem zunaj vasice in je tako bil obdan z obrtniki in vsemi vrsti ras, ki so prišli ali beračit ali kaj kupit mogoče tudi kaj drugega.

Prav tako je bil ponoči pripeljan v Trovid nek zloglasni vedežnik, katerega je bilo treba še posebej paziti, ker je po govoricah zelo nevaren.


Kakorkoli, imeli smo ogromne težave s tatovi, zato naslednjič najamemo plačance, ki bodo delo bolje opravljali kot nek mlad paznik, ki očitno ni znal uporabljati oči ...


Dan je še nekoliko dobro šel, dokler ni prišla do mene skrivnostna popotnica po imenu Ana-Marija in zahtevala nekakšne kamne, če pomislim nazaj, se je zelo slabo spomnem in ne vem kako se je to sploh razpletlo... No ja upam, da je našla kar je iskala.

Imeli smo težave z Nordi,.. Le kaj hudiča so počeli tako daleč od doma? Ko sem jih odpeljal k vedeževalki so izgledali skoraj prestrašeni, in informacije katere je povedala so bile predvsem zanimive, o neki osebi katera se boji lune in noči. Da se morajo paziti, ker jih bo tisto našlo? No ja pač v tistem trenutnku sem si mislil, da je pač še ena nora vešča, ki nima daru za čarovnijo in pač napoveduje prihodost.

No z Nordi smo imeli kar nekaj težav skozi dan, ampak sem jim uspešno prepreèeval povzročanje večjih težav.

Končno se je Gospod Nomislav zvalil iz svojih prostorov in se pridružil v pisarni, tako je spet prevzel svojo župansko vlogo.. Čeprav vsi vemo kdo dejansko tu vodi zadeve ...

Ta dan sva tudi priredila tekmovanje v lokostrelstvu in začuda je zmagal nek pirat po imenu Sarka?! Mislim, v kakšni deželi sem, da pomorščaki streljajo bolje z lokom kot drugi, seveda nisem hotel sodelovati, ker pač ne bi bilo pravično in sem se raje zabaval ob gledanju.

No dan se je bližal koncu, in je bil čas za dajatve iz sejma. Vsi so lepo sodelovali, le nek škrat kovač ni hotel plačati deleža in se upiral aretaciji..

Po tem smo najeli tri Norde in ga z nekaj težave spravili na hladno.

Po nekaj časa je neka prijazna prodajalka poravnala Kovačev dolg in se mu je bilo dovoljeno vrniti na sejmska tla.

Ob vsej tej zmedi je z nama spregovoril tudi Olven, ki se je čez cel dan izdajal za Svečenika Peruna, po izgovoru naših bratskih besed, sma potrdila njegovo članstvo in on najino, in smo spregovorili o poslih katerih ne bomo omenjali v tem dnevniku...


Ko so se vse zadeve umirile se je že prièel spuščati mrak, in veèino obiskovalcev in nekaj meščanov se je grelo pri ognju ob krčmi, prepevali in peli, tudi prodajalci in obrniki so se pridružili. Pogled na travnate površine in gozd, ki je obdajal Trovid je bil osupljiv, na tisoče nočnih luči plesalo po zraku in gozdu skoraj kot, da bi čarovniki čarali.

Vsa ta Idila se je hitro obrnila v strah in trepet, ko je v bližini se zaslišalo tuljenje volka? No, zvenel je podobno kot volk, vendar bolj zastrašujoče in intenzivno. Ljudje so vpili volkodlak...

Največ zanimanja so pokazali ti Nordi, očitno je bilo, da se je prerokba uresničila in je tisti pol volk pol človek prišel iskat nekaj njegovega? Ali karkoli že. Drznil si je priti v samo vas in skoraj dobil v kremplje nekaj nemočnih prebivalcev, ki so bili ob ognju, med tem ko smo se hrabri vojščaki in nordi napotili za njemu in ga pregnali stran. Seveda je noč bila zelo temna kljub temu, da je polna luna sijala in ob vseh tistih magičnih lučeh nad travniki ga nismo več videli. Tako je volk zbežal oziroma se še morda potika kje okoli, vendar ga tisto noč ni bilo več slišati ...


- Zapisi dne; 4 junija leta 297 -

Dan se je začel z obljubljenim mečevalskim dvobojem. blagajna je kar obogatela iz stav katere so padle na sodelujoče. Nihče ni bil presenečen, ko je celotni dvoboj zmagal Nord, ja so pač kar spretni z mečem, seveda niti blizu dobremu vilincu, ampak zadovoljivo vseeno.

Po tekmovanju, ko je bil čas za nahranit našega zapornika, se je spet vse spustilo v kaos. Morgan, naš zapornik, ki naj bi ga varovali in preprečili pobeg, je pobegnil?! Ampak to mu ni uspelo samemu, nekdo je moral pomagati, kdo od straže? Kdo, ki je izkoristil tekmovanje v mečevanju in ga rešil?

Kakorkoli upam, da dela težave kje drugje, kot v Trovidu ...

Dnevnik Saola Gunferrana

Dnevnik plemiča Gunferrana.

- 3rd of Mid Year, 4E 297 -

The lady told me one week of walk to reach the village of Osamelshka. She maybe though I walk slowly like she does. After only four days I've reached the village and the fair had already started. I need to put some coins into my pouch or I will go hungry another day. At first, I ignored all the merchants outside the village walls and went directly to the owner of the local tavern. I needed to secure myself something to eat and a place to sleep. The man was really kind, and offered me free food and a bed for the night in return to some easy work in the kitchen. Cooking is easy and the job was done pretty quickly. I saw a tall guy sitting at the tavern. He was interested in my story since he noticed I don't speak Belesian. He introduced himself as Captain Sarka. He offered me money in exchange for some of my services as a swordsman. The problem was I still didn't have a sword. He very kindly got me one from the weird and smelly smith of the village. The sword is not the best I've swung but it will do for now.

- 4th of Mid Year, 4E 297 -

Sarka's underling asked me to accompany him to search for some weird amulet. We were attacked by some Norse people, but managed to escape. Sarka's sidekick managed to hold them back as I called for the guards. I own the guy, I don't think we could have survived the attack. Sarka told me to read the notice-board to get a job. Unfortunately, I don't understand Belesian, so I read the notices to Pogumni (I think that's the name of Sarka's underling) and he then translated to Sarka who translated back to me. I enrolled in the sword fighting tournament taking place tomorrow. Met a priest in the tavern. He seems weird.

- 5th of Mid Year, 4E 297 -

Sarka and I discussed a little bit about the future. He told me he believes my story and want's me back in charge at Pristano del Vento. In return, I will have to cover his smuggling and piracy. I have nothing against to that. He and Pogumni left town after lunch, but I have the feeling I will meet him again. The tournament is going to be tomorrow so I have nothing to do for now. The mayor of Osamelshka showed himself today looking for builders and an architect. Might as well apply for the position, they only need the drawings and a supervisor for a day, and I still don't have any money in my pouch. I went to the mayor and surprise, surprise... he doesn’t speak trade. Luckily there is an elf working for him who speaks trade and he was happy to translate. Well happy is an exaggeration, let's just say he was there to translate. I really don't like elves. They needed to reinforce the local jail, the job was quick and easy and got me three bakerenci.

- 6th of Mid Year, 4E 297 -

When I heard who was the important prisoner I built the jail for, I couldn’t believe my ears. They were bringing in Morgan, a powerful Witcher whom I'm sure will be pretty useful as an ally. I must help him escape. The problem is now, how to do it. I was the architect of the jail, if he breaks out I will get my head chopped off by that idiot of a mayor. I must work out a plan.

- 7th of Mid Year, 4E 297 -

Tonight, is the big night. I will help Morgan escape. I asked the mayor to control once more the jail, and hid a dagger with a note for Morgan under a brick. I left enough paper picking out to be seen only by someone with too much time. I really hope he will notice it. I’ve written him to escape after the horns of the tournament are blown. I will take part in the swordfight so I won’t be a suspect. Fortunately, I’m the first fighter against a priest. I will lose intentionally and then I will wait for Morgan near the bridge. The mayor and his guards are such imbeciles that no one will notice his escape at least until tomorrow morning. I hope everything goes according to plan.

- 8th of Mid Year, 4E 297 -

It worked. I can’t believe it worked. Fifty people watching the tournament including the guards and Morgan happily escaped in the night. He didn’t wait for me near the bridge as I’ve written in the note, but he left a note in return which I’m going to keep until we meet again. As planned I lost in the first round of the tournament against the priest, but I have to say he actually fought like a warrior and he even bet one srebernik on himself. I’ve never seen a priest fight like that and have that amount of money, I’m starting to doubt that he is what he is saying he is.

- 9th of Mid Year, 4E 297 -

A young lady approached me this morning introducing herself as Zorja from the White City. She said she bet on me in the tournament and was disappointed I lost. I apologized saying that the priest took me off guard as I thought he was going to be an easy prey. She understood and offered me a job. She is going to travel to Oren, the capital of the Trovid county, to take part in a feast celebrated by the count Dragovanu Trobidskem and she needs someone to guard her on the way there. I happily accepted as I still need the money, and even more important I will sit around the nobles table and maybe I can get some information about my family. Before I went to sleep I was called by the mayor. I really though he was going to argue with me because of the escaped prisoner. When I entered his office he actually apologized for the inefficiency of his guards and even gave me a reference as an architect, so that I will easily find more work around this county.

- 10th of Mid Year, 4E 297 -

Woke up early today. Grabbed everything and woke Zorja up. We are on the road.