Sejem v Hemu

Iz LARP Slovenija
Skoči na: navigacija, iskanje
Sejem v Hemu
Sejem v hemu.jpg
FB dogodek: URL
Fotografije Galerija slik
Lokacija: Podkum, Zagorje ob Savi
Datum: 24.3.2018
Lokacija IT: Tromeja: Jezerno, Dolina orkov, Primorje

Prvi LARP v seriji zgodb Nenavadna zavezništva na tromeji.

Zgodba

Po okoliških grofijah se je zaslišal glas o sejmu v neki neznani vasi z nenavadnim imenom Hem, ki stoji na tromeji Primorja, grofije Jezerno in Doline orkov. To ni nobena posebej znana vas, a pravijo, da se zna zgoditi, da to kaj kmalu postane, saj leži tik ob glavni trgovski poti proti Vetrnemu pristanu, dobila pa je tudi novega glavarja. Tudi o njem se ne ve prav veliko ... lahko, da je glavarka! Karkoli že pravijo ljudje, vilini in druga bitja v tistih krajih, bo sejem v Hemu prav gotovo vreden obiska. Govorice pravijo, da pridejo trgovci iz vseh možnih krajev, da bi lepo v miru prodajali svoje blago. A vendar se ima vedno zgoditi kaj nepričakovanega!

Razplet dogodkov

Izkazalo se je, da sejem pripravlja nek človeški tujec, gospodar Sarma po imenu. S svojo skupino Črnih bratov je začel prenavljati vas Hem in želel privabiti okoliške trgovce in popotnike, da bi pospešil razvoj in povečal svoj dobiček. Sejem je potekal skoraj tako kot vsak drug običajen sejem v Belesiji, prišla pa je zelo raznolika družba. Nekaj škratov in vilinov, ljudi ni manjkalo, tam pa sta s znašla celo dva orka. Bitja vseh poklicev in vrst torej, ki so prišla prodajat svoje blago, kupovat tujega in izmenjevati informacije.

Ko pa je na Hem že pritiskal mrak, se je kot strela z jasnega zatresla zemlja. Obiskovalci sejma so popadali na tla, panično kričali, zemlja pa se je še kar naprej tresla. Nihče ni vedel, kaj se dogaja! V daljavi se je zaslišal strašen zvok, v zemlji so se pojavile globoke razpoke, iz njih pa se je dvignila zelenkasta svetloba, ki je šinila v zrak in osvetlila dolino Hema v zelenem sijaju. Čez nekaj trenutkov je svetloba zbledela in vse je potihnilo.