Razdor Trovida

Iz LARP Slovenija
Skoči na: navigacija, iskanje
Razdor Trovida
FB dogodek: URL
Fotografije: Galerija slik
Lokacija OT: Vodice
Datum: 27. 8. 2016
Lokacija IT: Trovid

Razdor v Trovidu je četrti dogodek v seriji Nevihta v kraljestvu. Potekal je 27.8.206.

Zgodba

Po umoru grofa Dragovana Troviškega je prestol zasedla njegova žena Terezinka, ki je zbrala dovolj veliko podporo plemičev, da je bil njen nastop v grofiji dobro sprejet. Poleg tega ima tudi glas Vedežnikov, ki v Trovidu ohranjajo pomembno vlogo. Kljub temu pa ima Terezinka nasprotnike, ki imajo prav dobre razloge, da jo odstranijo s prestola grofije. Eden izmed glavnih je Dragovanov najstarejši sin, Bregor, ki lahko z vso pravico nasledi svojega očeta, če bi le kdo vedel, kje sploh tiči.

Merovini, glavna baronska družina v Trovidu, zahtevajo, da se grofica umakne. Dobro vedo, da je Bregorjevo izginotje njeno maslo, vendar tega ne morejo dokazati. Za zdaj! S tem namenom so se diplomati Troviških in Merovinov zbrali v postojanki na vzhodu grofije, da poravnajo svoje račune, saj nobena stran ne bo trpela druge prav za dolgo.

Popotniki in delavci v postojanki ne vedo prav nič o prihodu diplomatov in zato jih gotovo čaka presenečenje. Marsikdo bo primoram stopiti na eno ali drugo stran. A koga podpirati?

Razplet dogodkov

V grofiji Trovid je zavrelo in sprte strani se bodo srečale v boju. Diplomatska pogajanja med grofico Terezniko in baronom Merovinom so bolj kot ne spodletela, Merovin je med pogajanji celo pridobil dodatne najemnike in mečevalce. Pravijo, da si je uspel zagotoviti podporo grofije Kisovo in celo Bele kraljice, saj trdi, da njegova dejanja niso vstaja, temveč reševalna akcija. Govori se tudi, da je Bregor Troviški še kako živ.