Razdor Trovida

Iz LARP Slovenija
Skoči na: navigacija, iskanje
Razdor Trovida
350px
FB dogodek: URL
Lokacija OT: Vodice
Datum: 27. 8. 2016
Lokacija IT: Trovid
Prisotni: poveljnik Ernestej Trovidški, merovinški diplomat

Zgodba

Po umoru grofa Dragovana Trovidškega je prestol zasedla njegova žena Terezinka, ki je zbrala dovolj veliko podporo plemičev, da je bil njen nastop v grofiji dobro sprejet. Poleg tega ima tudi glas vedežnikov, ki v Trovidu ohranjajo pomembno vlogo. Kljub temu pa ima Terezinka nasprotnike, ki imajo prav dobre razloge, da jo odstranijo s prestola grofije. En izmed glavnih je Dragovanov najstarejši sin, Bregor, ki lahko z vso pravico nasledi svojega očeta, če bi le nekdo vedel kje sploh tiči.

Merovini, glavna baronska družina v Trovidu, zahtevajo, da se grofica umakne. Dobro vedo, da je Bregorjevo izginotje njeno maslo, vendar tega ne morejo dokazati. Za zdaj! S tem namenom so se diplomati Trovidških in Merovinov zbrali v postojanki na vzhodu grofije, da poravnajo svoje račune, saj nobena stran ne bo trpela druge prav za dolgo.

Popotniki in delavci v postojanki ne vedo prav nič o prihodu diplomatov in zato jih gotovo čaka presenečenje. Marsikdo bo primoram stopiti na eno ali drugo stran. A koga podpirati?

Razplet dogodkov

V grofiji Trovid vre in tokrat se bodo strani srečale v boju. Diplomatska pogajanja med grofico Trovidško in baronom Merovinskim so bila vse prej kot miroljubna - izginotje trovidškega poveljnika, umor njegove straže, v taboru je skrivnostni starec, ves ovit v črno širil strah med ljudi...

V teh pogajanjih so Merovinški na svojo stran pridobili mnoge nove najemnike in mečevalske mojstre. Pridobil je tudi podporo grofije Kisovo in same Kraljice. Govori pa se celo, da je grofov izginuli sin, Bregor, zakoniti naslednik Trovida, še vedno živ.