Rajsko praznovanje

Iz LARP Slovenija
Skoči na: navigacija, iskanje
Rajsko praznovanje
FB dogodek: URL
Fotografije: Galerija slik
Lokacija OT: Murska Sobota
Datum: 23. 5. in 24. 5. 2015
Lokacija IT: Pelinovo
Prisotni: Zmajev red

Zgodba

Na jugu dežele [Belesija|Belesije]], na stičišču kraljestev in poti med vilini, Belim mestom, polovnjaki, grdini in ostalimi ljudstvi iz Vzhoda, stoji mogočna grofija Pelinovo, ki ga upravlja grof Joseph Pelin. Od nekdaj mesto slovi po tem, da se v njem svobodno in v miru gibljejo pripadniki vseh ljudstev in ras. Grofova močna straža zagotavlja mir in red. Vsak obiskovalec mora ob vhodu v mesto odložiti svoje orožje in v mesto vstopiti neoborožen. Na severnem delu mesta se dviga mogočen stražni stolp, s katerga imajo stražarji pregled nad celotnim mestom. Pogled s stolpa neovirano sega daleč naokrog. V mestu cveti trgovina, obrtniki Pelinovega pa so še danes visoko cenjeni po celotni deželi. Ko se sprehajate po velikm glavnem trgu mesta, vam pogled uhaja na stotine izdelkov, ki jih ponujajo na stojnicah. Tam lahko kupite skoraj vse, kar vam poželi srce. Na voljo je sveže in suho sadje, zelenjava, oreščki in celo nebeško okusne sladke pregrehe, ki so značilne samo za Pelinovo. Številni trgovci ponujajo izdelke, umetnine in oblačila, nakit iz dragih kamnov pa privabi marsikateri ženski pogled. Na vzhodno steno gradu se naslanja krčma "Leteči vrč", ki je daleč naokrog znana po svoji okusni, raznovrstni in nenavadni hrani, ki je obiskovalcem na voljo dan in noč, Svečenice Zmejevga reda, pa vam lahko napovejo vašo usodo. Si upate stopiti v njihov šotor?

Poleg obilnih pojedin, petja in plesanja bo po več desetletjih v mestu zopet organizirano veliko Rajsko praznovanje in slavnostni turnir, na katerega bodo - tako kot v starih časih - povabljeni pripadniki vseh ljudstev in ras. V dvobojih bo izbran najboljši bojevnik ali bojevnica, ki bo prejel nagrado Pelina.

Leto 295. Belesijsko zaznamuje tudi poseben dogodek. V mesto po več kot sto letih prihaja tudi novo zmajevo jajce. Prisotni popotniki bodo imeli čast prisostvovali ritualu svečenikov in izboru mladega zmajevega jezdeca in v živo videti zmajevo jajce.

Kraljica Alela Viktorija Belopolta verjame, da bo obuditev praznovanja pomagala pri ponovni združitvi Belesije in se je odločila, da bo praznovanje, tako kot v starih časih, ponovno potekalo na štiri leta.