Pijavke

Iz LARP Slovenija
Skoči na: navigacija, iskanje
Pijavke.png
Znak Pijavk
Vodja: Močvarski bes
Sedež: neznano
Lokacija: Barjansko

Pijavke so gverilska skupina, ki je nastala na Barjanskem zaradi prisilnega kulta Bele gospe. Njihov cilj je odstaviti trenutnega grofa Ulrika Barjanskega in prebivalstvu ponovno zagotoviti versko svobodo.

Zgodovina

Redka barjanska Pijavka.

Protgrofovsko gibanje se je prvič pojavilo v organizirani obliki v času grofa Gašperja Barjanskega, ko so se začele ugrabitve otrok, ki so jih po grofovem ukazu na silo odpeljali na šolanje v barjansko svetišče Bele gospe. Otroke tam vzgajajo v fanatične pripadnike kulta Bele gospe, ki svojo privzgojeno vero z vsemi sredstvi širijo naprej po Barjanskem. Razbesnjeni in užaloščeni prebivalci grofije so se zato organizirali, povezali z odpadniki in drugimi neuglednimi ljudmi, ki so živeli globoko v močvirjih, ter si nadeli ime Pijavke. Od takrat predstavljajo grofu Barjanskemu velik trn v peti, saj so po govoricah uspeli na svojo stran pridobiti že marsikaterega lokalnega veljaka (npr. barona Orbana Kobylo), predvsem pa uživajo naklonjenost večine prebivalstva, ki se grofu Ulriku že od začetka njegove vladavine močno izmika.

Pijavke trgujejo preko meja grofije s katranom in blagom, ki ga dobijo od kmetov in naropajo pri grofu. Predvsem trgujejo za hrano, zdravila in orožje, kadar je plen bogat, pa kupijo tudi sol. Najbolj se zanašajo na trgovanje z vilini, za katere vedo, da nimajo dobrih odnosov z grofom in jih ne bodo izdali.

V zadnjem času se politični vpliv Pijavk zaradi nemira v Belesiji in pametno sklenjenih zavezništev povečuje. Dosegli pa so tudi pomembno zmago v vasici Potočje, kjer se je odvil t.i. Potoški punt (glej dogodek Čistka na Barjanskem 2).