Ormringi

Iz LARP Slovenija
Skoči na: navigacija, iskanje
Ormringi
Znak klana
Glavar klana Einar Bjornsson (pogrešan)
Lokacija Heimland
Belesija
Sedež Skjaldborg (bivši)
Farnoški otoki
Znani Ormringi Einar Bjornsson
Thorvald Einarsson
Hel Einardottir
Zastopane rase Nordi (ljudje)
O frakciji
Frakcija, ki sledi nordijskemu klanu Ormringov, enemu izmed klanov, ki so vzpostavili stik z Belesijo. Manj zahtevna frakcija za igranje, saj od igralcev pričakujemo zgolj primeren kostum (tunika, hlače in detajli, morebitno orožje), poznavanje navad Ormringov in Nordov na splošno ter veselje do igre. Člani klana Ormringov niso omejeni na eno lokacijo, saj po vseh deželah Belesije iščejo izgubljene rojake. Če se odločiš za to frakcijo, ti z veseljem pomagamo in odgovorimo na karkšnakoli vprašanja.

Nordi klana Ormring prihajajo iz kraljestva Geirrheim. Sedež klana je mesto, ki so ga Ormringi osvojili nekaj let nazaj,po imenu Skjaldborg. Klan je sestavljen iz šestih večjih družin. Glavar Ormringov je bil Einar Bjornsson, trenutno pogrešan.

Zgodovina

Klan Ormringi pa ne izhaja iz mesta Skjaldberg, pred njegovo osvojitvijo so se namreč zadrževlai na področju mesta Skaldberg, ki je zelo razvito trgovsko pristanišče. Einar Bjornsson je uspel zbrati dovolj podpore med Ormringi in ostalimi klani, da so napadli in ubili takratnega jarla Skjaldberga, Ove Gunnarssona. Žena mrtvega jarla, Sigurn Dagsdottir, je postala nova žena glavarja Ormringov. Einar je tako prevzel ne le mesto, temveč tudi naziv jarla in njegovo ženo, ki je bila še mladih let in godna za ponovno poroko. Ormringi so tako pridobili močno vlogo v kraljestvu Geirrheim, kar je veljalo do Einarjeve neuspele ekspedicije.

Ponesrečena ekspedicija

Po Einarjevem neuspešnem potovanju v dokaj neznane dežele, v katerega je prepričal veliko ljudi,so ljudje mesta Skjaldborg za neuspeh pričeli kriviti Ormringe. Zaradi vedno večjega pritiska, so bili preostali Ormringi v mestu prisiljeni odpotovati na enega izmed Farnoških otokov.

Ekspedicije v Belesijo

Prvo ekspedicijo v Belesijo je naključno izvedel Einar Bjornsson, ki je na obale Primorja prispel kot raziskovalec. Hitro je odkril potencial Veternega pristana in možnosti vzpostavitve trgovine. Ker s seboj ni imel dovolj mož, ni mogel narediti večjega vtisa na deželo. Kljub temu je bilo par obmorskih krajev, ki jih je uspel izropati, dovolj dober razlog, da se je želel ponovno vrniti z večjo silo.

Drugo ekspedicijo je prav tako vodil Einar. Tokrat je uspel prepričati tudi sosednje Jarle, da so se mu pridružili in uspel je sestaviti kar veliko ladjevje. Vendar bogovi niso bili na njegovi strani, saj je velik del njegovega ladjevja naletel na vihar, ki je uničil glavnino flote, med drugim tudi ladjo na kateri je bil Einar sam. Ormrigni so takrat izgubili glavo družine, ugled v Heimlandu in svoj položaj v domačem kraju. Einarja in Ormringe so krivili za neuspeh ekspedicije. Brodolomci in tisti, ki so ostali v Belesiji so tam obtičali, nekateri pa še danes čakajo, da ponovno pridejo Ormringi ter izpolnijo Einarjev plan.

Tretja ekspedicija: gre zgolj za iskanje preostalih Ormringov v Belesiji in južnih deželah. Podmladek Ormringov si je zadal nalogo, da poišče vse Ormringe, ki so obtičali v Belesiji in južnih deželah ter klanu povrne nekdanjo slavo, ki si jo zasluži. Ekspedicijo in iskanje vodita Thorvald in Hel, naslednika Einarjeve linije.

Prihodnost

Klan je v izgnanstvu in odločili so se, da odpotujejo nazaj v preklete dežele ter poiščejo svoje sorodnike, ki so izgubljeni v Belesiji in drugje. Za Ormringe je nujno, da se ponovno združijo in prerodijo, najdejo dokaze o Einarjevi smrti in osvojijo nazaj vse kar jim pripada. V novih deželah želijo ustanoviti svojo kolonijo, če bo za to priložnost, kjer bi trgovali z drugimi Nordi in nudili varen pristan za svoje ljudi.

Znani člani

Einar Bjornsson – pogrešan na morju
Saebjorn – po zadnjih informacijah živi nekje v Trovidu
Thorvald Einarsson – potuje po Belesiji skupaj s sestro
Hel Einardottir – potuje po Belesiji skupaj z bratom
Asleif Hafrsdottir – se preživlja v Belesiji po najboljših močeh

Omembe

Frakcija je omenjena v naslednjih straneh: