Nevihta v kraljestvu

Iz LARP Slovenija
Skoči na: navigacija, iskanje
Nevihta v kraljestvu
Trovid.png
Lokacije dogodkov na zemljevidu.

Zgodba

Govori se, da v kraljestvu tli nezadovoljstvo in se tkejo zarote. V grofiji Trovid, kjer izvršilno oblast predstavljajo črni Vedežniki, bo zavrelo...

Serija dogodkov

Celotna serija zgodb iz leta 2017 je sestavljena iz naslednjih zaporednih dogodkov:

Razplet dogodkov

Vojaške enote, zbrane pod grofico Terezinko Troviško so bile na bojnem polju poražene. Motimir Troviški, brat pokojnega grofa Dragovana Troviškega, je padel v boju. Baron Merovin je s podporo kraljice odstavil vse ostanke Terezinkinih privržencev z dvora ter postavil na grofosko pozicijo Dragovanovega sina, Valuka Troviškega. Terezinka je z veliko sreče preživela, nanjo pa je razpisana velika nagrada in čaka jo sojenje za poskus prevzema Trovida. Baron Merovin je uradno postal heroj Trovida, saj je zopet vpostavil red.

Bregor je bil proglašen za mrtvega, v resnici pa mu je uspelo pobegniti iz zapora, ki je bil v lasti Terezinke. Bregor sedaj išče pot nazaj do grofovskega sedeža, vendar mu to otežuje dejstvo, da mu nihče ne verjame, kdo v resnici je, ker nima pri sebi nikakršnega dokaza. Mnogi ga vidijo bolj kot berača kot plemiča, saj je njegov izgled po 2 težkih letih precej drugačen, zato se zanj v resnici nihče ne zmeni. Z vsakim poskusom sicer bolj opozarja nase, kar ga spravlja v precejšnjo nevarnost. Baron Merovin ga namreč išče in želi mrtvega, ker je Valuka Troviškega prisilil, da se bo poročil z njegovo hčerjo Karlo Merovinško (Valuk Troviški je sedaj v resnici Merovinov talec in nima prave grofovske moči).

Vedežniki so s prevlado Merovina padli v nemilost, saj jih le-ta namreč sovraži iz dna srca,ker so njegovo hčer, Karlo, preiskovali zaradi suma čarovništva, osumil pa jih je tudi sodelovanja s povzpetniško Terezinko. Vedežniki so tako zaprli vrata svoje akademije in postali odrezani od vsakodnevnega dogajanja v Trovidu.