Nenavadna zavezništva na tromeji

Iz LARP Slovenija
Skoči na: navigacija, iskanje
Nenavadna zavezništva na tromeji
Hem2.png
Lokacije dogodkov na zemljevidu

Zgodba

Popotniki, ki so se te dni znašli na obomčju tromeje med Dolino orkov, Primorjem in Jezernim, so bili kaj kmalu postavljeni pred težke preizkušnje. Kot pravijo, v sili hudič še muhe žre in v vasi Hem se bodo stkala marsikatera nenavadna zavezništa.

Serija dogodkov

Celotna serija zgodb iz leta 2018 je sestavljena iz naslednjih zaporednih dogodkov:

Povzetek dogajanja in ozadje katastrofe

Pred 300 leti so v Belesijo vdrle horde orkov pod vodstvom legendarnega poglavarja Gaargweja in združene vojske vilinov, polovnjakov, škratov in ljudi so jih komaj zaustavile. Dežela je bila opustošena in začeli so se izjemno težki časi.

V naslednjih letih je potekala obnova Belesije, vendar so se odnosi spremenili. Ljudstva so se odtujila in mesta zaprla. Kljub temu, da so bili orki premagani, pa niso kar do zadnjega izpuhteli v zrak. V vsemu kaosu po Veliki vojni se je nekaj orkovskih klanov zateklo v dolino na jugozahodu, odtlej poznano kot Dolina orkov. Postopoma so utrdili svoje skrivne meje na obrobjih te doline in začeli trgovati z drugimi ljudstvi v Belesiji. Vrata Vetrnega pristana so jim bila odprta, pod pogojem, da ne delajo preveč škode, in tako so se orki postopoma ustalili.

Po drugi strani pa je Dolina orkov Belemu mestu in kraljici vedno predstavljela eno izmed glavnih skrbi. Kot košček Belesije, ki počasi, a vztrajno zastruplja preostalo deželo. Bela kraljica je imela mnogo dela in nastopila so leta in leta sporov ter zavezništev, v katerih so na Dolino orkov skoraj pozabili. Šele nekaj let nazaj so se na Beli akademiji, ustanovi, ki slovi kot najboljša šola magije v Belesiji, na skrivaj zbrali mogočni čarovniki. Njihov namen je bil preprost: zapreti prekleto dolino in vanjo ujeti vse orke. Izvedba tega pa je bila bolj zapletena.

Več let so se na skrivaj ukvarjali z ritualom, ki bo nad Dolino orkov spustil magično pregrado in tako vanjo ujel sovražnika, ki bo tam umrl od lakote. Še več, magična pregrada bo omogočala vstop v Dolino, ne pa iz nje. Tako je Bela kraljica imela načrt, da v tem času zbere močno vojsko in z njo vkoraka v Dolino orkov. Ritual je bil končno zaključen, vendar je bil tako kompleksen, da jim ga ni uspelo opraviti povsem pravilno, zato je magična pregrada padla nad bližnjo dolino vasi Hem in okolico. Tla so se zatresla, zemlja je razpokala in iz nje so se dvignili žarki zelene svetlobe. Žarkov je bilo vedno več, dokler niso skupaj tvorili zelenkaste zavese, ki se je dvignila v nebo, razprla nad dolino kot kupola in nato zbledela. Magična pregrada je bila postavljena.

Zbrana skupina čarovnikov na Beli akademiji se je kmalu zavedla, kaj je šlo narobe. Ker je bil celoten ritual popolna skrivnost, Bela kraljica ni želela razkriti, kdo je zares stal za to novo nastalo katastrofo. V naslednjih dneh je pregrada pritegnila mnogo oči in okolica Doline je bila razdejana, prebivalci pa zakrbljeni in v paniki. Niso vedeli kaj se dogaja, ceste in vasi so bile uničene, sovražnika pa nikjer. Mnogo je bilo tistih, ki so poskušali priti skozi magično pregrado, se je dotakniti ali jo obmetavati z uroki. Dosegli niso prav nič, v vasi Hem pa je bilo ujetih vedno več prišlekov. Prizadeta je bila tudi glavna trgovska cesta, ki je povezovala Vetrni pristan in Belo mesto, kar je predstavljalo še dodatno skrb. Tukaj pa so bili še orki, ki so bili ravno izven dosega magične pregrade. Stari orkovski šamani so kmalu krenili na pot, da zadevo raziščejo.

Do Belega mesta so prišle podrobnejše novice o katastrofi in tam niso vedeli kaj storiti. Sčasoma so le odposlali skupino, ki naj bi v Hem odnesla navodila za sesutje magične pregrade, saj niso videli druge možnosti. To napako je bilo potrebno čimprej popraviti, kolikor se jo pač da, ne sme pa se izvedeti, da sta bili za vsem tem ravno Bela akademija in kraljica.

Dogajanje v Hemu

Kaj se je ves ta čas in v naslednjih dneh dogajalo v vasi Hem, ki jo je skupaj s svojimi Črnimi brati vodil gospodar Sarma, lahko izveste v poročilih serije dogodkov Nenavadna zavezništva na tromeji.

Prihodnost dogajanja v Belesiji

Magična pregrada je podrta in marsikdo, ki je bil ujet v Hemu, pozna vizijo vilinske čarovnice Menaje in napovedi orkovskega poveljnika Zurbaga. Stkale so se nove povezave, prijateljstva, zavezništva in sovraštva. Delčki zgodbe se bodo povezali, nekateri resnični, drugi polni laži in pretiravanj, a nekaj gre pričakovati: vest o katastrofi se bo prej ali slej razširila in zahtevali bodo krivca.

Nedolgo nazaj je dogajanje v grofijah Trovid in Jezerno pokazalo, da se nekaj plete tudi v ozdaju, nekaj skritega in večjega, kot pa je na prvi pogled videti v Belesiji v tem trenutku. Grofje so bili umorjeni, kovačije se polnijo z orožjem, na mejah teče kri ...