Krčma v Zelenem gaju

Iz LARP Slovenija
Skoči na: navigacija, iskanje
Krčma v Zelenem gaju
FB dogodek: URL
Fotografije: Galerija slik
Lokacija OT: Vodice
Datum: 22. 3. 2015
Lokacija IT: Korvin

Zgodba

Jasa pred krčmo v Zelenem gaju je polna popotnikov. Je namreč ena izmed tistih ustanov, ki so veliko pridobile z odprtjem meja Belega mesta, kajti stoji ob glavni trgovski poti, ki ga povezuje z vzhodom. Kjer so se včasih ustavljali le občasni gozdarji ali lovci, se sedaj srečujejo različne rase in ljudje vseh poklicev.

V krčmi se najprej ustavi vod odposlancev straže Belega mesta z nalogom ujeti in pripeljati pred roko pravice skupino barbarov in kopico vaščanov odgovornih za poboj straže severne trgovske poti Belega mesta. Govori se celo o nagradi! Lokalni kmetje res omenjajo, da se v zadnjem času okoli potika večja skupina razbojnikov. Mimo pridejo tudi predstavniki Vzhodnega ščita, ki se iz Zmajevih dežel vračajo polni zgodb in doživetij.

Na jasi že nekaj dni stoji velik šotor, ki ga varujejo najeti stražarji. Pripadal naj bi nekemu bogatašu visokega rodu. V gozdu naj bi opažali skrivnostno bitje za katerega pravijo, da je duh. Na poti pa je še veliko več popotnikov nevsakdanjega videza in še bolj čudnimi zgodbami.

Pripovedi in dnevniki

KARLOVA BUKVA

22. dne Velikega srpana, 295. leta Belesijskega

Dans zutri me je Pold spet nadru, da nč ne delam. Proklet mrjasc misl de use ve, smo zto k je on podedvou to barako od maminga strica, namest da'b jo jest dobu. Vsaj tamal nečak je pr seb, drgač bi ga ži brcnu v rt al pa požgau ta plac. No me že kliče, k ne zna sam nč narest, prav da gosti prhajajo.

Lij kiri zanimivi pobje so to. Eni so od Zmajevih gura pršl, pa guvurijo da so bli v nekašnih tujih svetovih. Pa ši nek plačanci z vojsku k pravstjo da išejo kmete k so poklal belo stražo, k da bi si kdo upal kej tszsga narest. Da ga kraljica najde pa u keho zmeče, nav dočakal sonca.

K vsaj Pold neb vrjel vsm guvuricam o barbarih in podobnih, zdej se gre pa neke mutne posle u gmajni. Mogoč so pa clo ponjhga pršli tile plačanci. Bom mal vprašu. Vsaj strank je dost, tok jih že dolg nismo mel, se bo vsaj kej dnarja nabral. Bo vsaj krčma upravičena, da smo krčma za popotnike, pa ne sam za pjance, pretepence pa zgubljence brez dnarja.

Preklet Pold čist prov mu je, cel cajt prodaja vsm neke skrivnostne zaklade v gmajn pol pa ni čudn, da pridejo razbojnik pa se pol kolejo z ljudmi. Zdej so ga pa plačanc obtožl da je on to podtikal haha kir cepc. Da ne misl mene uplest, sam si je godlo zakuhov, k je požrešn, me zanima kako se bo spelov.


23. dne Velikega srpana, 295. leta Belesijskega

Ja kuga se je dogodl, nč, Polda so zaštihal preklet plačanc, sam nase misljo. Sej je bil pijanc pa kmet, sam noben s ne zasluž ga b ga zaštihal pred bajto in da počas izkrvavi. če se je res menu z razbijniki, da so ropal popotnike pa n vem, jest dnarja nism vidu. Res pa je da ni blo kej velik strank zadnje mesce...

Jah nč, ki nej zdej tamal je premld, da bi prevzel, pa sam vitezi mu gredo po glav. Zgleda sm konču sam svoj grof in mam svojo bajto. Zdej bodo pa ljudi tko plačval pa plesal k bo Karl reku.

Sam pridt morjo. K bi vsaj iz Voučje kotanje kej magi hudil jest pa popit. Hieronim je škrtuh...