Krčma v Zelenem gaju

Iz LARP Slovenija
Skoči na: navigacija, iskanje
Krčma v Zelenem gaju
FB dogodek: URL
Fotografije: Galerija slik
Lokacija OT: Vodice
Datum: 22. 3. 2015
Lokacija IT: Korvin

Zgodba

Jasa pred krčmo v Zelenem gaju je polna popotnikov. Je namreč ena izmed tistih ustanov, ki so veliko pridobile z odprtjem meja Belega mesta, kajti stoji ob glavni trgovski poti, ki ga povezuje z vzhodom. Kjer so se včasih ustavljali le občasni gozdarji ali lovci, se sedaj srečujejo različne rase in ljudje vseh poklicev.

V krčmi se najprej ustavi vod odposlancev straže Belega mesta z nalogom ujeti in pripeljati pred roko pravice skupino barbarov in kopico vaščanov odgovornih za poboj straže severne trgovske poti Belega mesta. Govori se celo o nagradi! Lokalni kmetje res omenjajo, da se v zadnjem času okoli potika večja skupina razbojnikov. Mimo pridejo tudi predstavniki Vzhodnega ščita, ki se iz Zmajevih dežel vračajo polni zgodb in doživetij.

Na jasi že nekaj dni stoji velik šotor, ki ga varujejo najeti stražarji. Pripadal naj bi nekemu bogatašu visokega rodu. V gozdu naj bi opažali skrivnostno bitje za katerega pravijo, da je duh. Na poti pa je še veliko več popotnikov nevsakdanjega videza in še bolj čudnimi zgodbami.

Pripovedi in dnevniki

KARLOVA BUKVA

22. dne Kimavca, 295. leta Belesijskega.