Korvin

Iz LARP Slovenija
Skoči na: navigacija, iskanje
Korvin
Korvin.png
Grb Korvin.jpg
Grb Korvina
Grof: Harald Korvin
Sedež: Velegrad
Lokacija: Osrednja in vzhodna Belesija
Meje: Sever – Kisovo in Trovid
Severozahod – Mišjedol
Jugovzhod – Pelinovo
Severozahod – Belo mesto
Jugozahod – Jelenje
Jug – Barjansko
Politični odnosi Zavezništvo:
Belo mesto, Jelenje, Barjansko, Mišjedol
Sovražno:
Divjina grdinov
Frakcije Jarilov red

Grofija Korvin je ena izmed največjih, najstarejših in najponosnejših grofij v Belesiji, ki ji vlada plemiška rodbina Korvin. Nahaja se v osrednjem delu Belesije in znana je predvsem po svoji vojaški moči.

Grofje Korvina

Naziv Starost ob prevzemu Prevzem oblasti Vladal Predaja oblasti Razlog
Milan II. Korvin 21 168 39 207 Naravna smrt.
Martina Korvinska 30 207 30 230 Predaja oblasti zaradi bolezni.
Franc Korvin 24 230 42 272 Naravna smrt.
Harold Korvin 32 272

Opis

Grofija Korvin je ena izmed najstarejših, največjih in najpremožnejših grofij v Belesiji. Trenutno jo vodi grof Harald Korvin, ki je že v letih in ga bo kmalu nasledil njegov sin, Radigoj Korvin. Grofija je znana po svoji dobro izurjeni in opremljeni vojski, ki je ena izmed največjih v Belesiji. Zaradi bližine Belega mesta in centralne lege grofiji nikoli ni šlo preveč slabo, saj so se trgovske poti tudi v težkih časih stekale ravno skoznjo. Poleg tega je grofija zaradi rodovitne zemlje, vinogradništva in množične živinoreje precej samozadostna.

Prebivalci grofije Korvin so vladajoči rodbini precej naklonjeni, saj jim korvinska vojska zagotavlja varnost, poleg tega pa grof Korvin skrbi, da so njihove mize vedno polne. Znani so kot malce bahavi, a vseeno prijetni ljudje, ki so vedno pripravljeni priskočiti na pomoč manj srečnim. Velik poudarek dajejo na svoje korenine in večina zna našteti točna imena svojih prednikov 5 rodov v preteklost.

Plemiške družine Korvina

Plemiške družine Korvina so po vsej Belesiji močno spoštovane, saj je vsem dobro znana njihova vloga v Veliki vojni, med katero so bili ključni za poraz grdinov. Prijel se jih je sloves rešiteljev Belesije, ki mu s svojimi dejanji in odločitvami skušajo biti dorasli tudi v današnjem času.

Grofovska družina Korvin

Ena izmed najstarejših in najbolj spoštovanih plemiških rodbin v Belesiji. Njihovi začetki spadajo še v čase Modrega kraljestva, ko so se še imenovali Korvinijski. Ime so nato nekje sredi 3. veka skrajšali preprosto v Korvin. Korvini so se poročali skoraj izključno s plemiškimi družinami, zaradi česar so danes tako vplivni, s ponosom pa povedo tudi, da je njihova linija četrtega veka v celoti dokumentirana.

Korvini so bili vedno v dobrem odnosu z Belim mestom in Belimi kraljicami in tako ostaja še danes. Trenutni grof Harald Korvin je bil namreč eden izmed prvih resnih podpornikov kraljice Alele Viktorije Belopolte, ki je dobra prijateljica tudi z njegovim sinom, Radigojem Korvinom. Rodbina Korvin v grofiji skrbi za vojsko.

Baronska družina Podgorski

Ena izmed starih, a obubožanih plemiških družin, ki nadzoruje ozemlje severno od Velegrada in skrbi za gozdarske posle. Podgorski so se pogosto poročali v druge plemiške družine po celi Belesiji.

Baronska družina Opletnik

Baronska družina Opletnik izhaja iz vladajoče družine Korvin. V lasti imajo ozemlje južno od Velegrada in skrbijo za trgovino ter upravne posle v grofiji, kot so pobiranje davkov in poravnava manjših sporov. Opletniki so močno zvesti svojim sorodnikom Korvinom.

Baronska družina Krajc

Plemiška družina Krajc je relativno mlada baronska družina, ki ji je bil naziv dodeljen v času ustanovitve Jarilovega reda. V grofiji Korvin si lastijo manjše ozemlje na zahodu grofije, kjer se ukvarjajo predvsem z živinorejo.

Vrhovni poveljnik Jarilovega reda

Vrhovni poveljnik Jarilovega reda ima status barona. Načeluje eni najmočnejših in najbolje oboroženih vojsk v Korvinu ter Belesiji nasploh. Pod nadzorom imajo celotno vzhodno področje grofije, od reke Glavne na severu, pa do reke Mejnice na jugu. Visokim častnikom Jarilovega reda je pravtako podeljen viteški naziv Korvina.

Zgodovina

Začetki grofije Korvin sodijo v čas Belega kraljestva, od vsega začetka pa ji vlada plemiška rodbina Korvin, ki je še starejša od grofije, saj izhaja iz časov Modrega kraljestva. Korvini so se odlikovali med čarovniškimi vojnami in sodelovali pri ustanovitvi Belega kraljestva. Takrat je bila tudi uradno ustanovljena grofija Korvin, ki obsega osrednji del Belesije, zraven Belega mesta in je zaradi svojega lege še danes izjemno strateško pomembna.

Grofija je imela vedno močno vojsko, zato se je le redkokdo drznil spopasti z njimi. Zaradi velikosti svojega ozemlja so tudi vedno pridelovali ogromne količine hrane, ki so jo prodajali tako v Vetrni pristan kot v Belo mesto. Zaradi strateške lege pa so bili Korvini vedno v dobrem odnosu z vladarji kraljestva, ki si niso mogli privoščiti sovražnika takorekoč pred vrati Belega mesta. Na ta račun so Korvini iztržili marsikatero dodatno pravico. Do začetka Velike vojne je tako Korvin precej obogatel, zato prebivalstvo tudi po koncu vojne kljub opustošenju ni preveč stradalo.

Do prvega večjega razkola med Belim mestom in Korvinom je prišlo v času kraljice Ivane Orelije III., ko je Jaril Pokončni odkorakal iz Belega mesta in ustanovil Jarilov red. Tedanji grof Ljudevit Korvin mu je v svoji grofiji podaril zajeten kos zemlje, saj se tudi on ni strinjal s predlagano izolacijo Belega mesta. Kljub temu sta sedanji grof Harald Korvin in kraljica Alela Viktorija Belopolta ob začetku njene vladavine obnovila staro zavezo sodelovanja med Korvinom in Belim mestom. Korvin sedaj tesno sodeluje z Belim mestom, tako v vojaškem, trgovskem in političnem smislu, kar pa velja le dokler Korvin ostaja samostojna grofija, z lastnim sodnim sistemom in kraljica ne posega v njihove notranje zadeve.

Zanimivosti grofije

Jarilov red

Jarilov viteški red je v 4. dobi ustanovil Jaril Pokončni, desna roka Ivane Orelije. Vitezi Jarilovega red asodijo med najbolje izurjeno in opremljeno vojsko v vsej Belesiji, njihov sedež pa se nahaja v grofiji Korvin. Tedanji grof Ljudevit Korvin jim je podaril zajeten kos zemlje, v zahvalo pa je Jaril grofiji Korvin obljubil brezpogojno vojaško pomoč v primeru napada na grofijo s strani kogarkoli, razen s strani prave krone. V Jarilovem redu se tudi urijo vsi vojaški poveljniki mogočne korvinske vojske.

Diplomatski pogovori s kraljico

Korvini so imeli vedno dober odnos z Belimi kraljicami in trenutni grof Harald Korvinski velja za enega izmed najbolj zvestih podpornikov kraljice Alele Viktorije Belopolte. V zadnjem času pa naj bi odnose dodatno izboljševal njegov sin, Radigoj Korvin, ki kraljico pogosto obišče. Uradni razlog za njuna druženja so pomembni diplomatski pogovori, vendar jeziki prebivalcev Belesije, predvsem pa Korvina in Belega dvora, že dalj časa pridno opletajo. Po zanesljivih pričevanjih dvornih služabnikov naj bi se namreč diplomatski pogovori sprevrgli v več kot prijateljsko druženje, govori pa se celo o morebitni poroki.