Korvin

Iz LARP Slovenija
Skoči na: navigacija, iskanje
Korvin
Korvin.png
Grb Korvin.jpg
Grb Korvina
Vladar: Harald Korvin
Sedež: Velegrad
Lokacija: Osrednja in vzhodna Belesija
Meje: Sever – Kisovo in Trovid
Severozahod – Mišjidol
Jugovzhod – Pelinovo
Severozahod – Belo Mesto
Jugozahod – Jelenje
Jug – Barjansko
Politični odnosi Zavezništvo:
Belo Mesto, Jelenje, Barjansko, Mišjedol
Sovražno:
Divjina grdinov
Frakcije Jarilov red

Grofija Korvin je ena izmed največjih in najponosnejših grofij v Belesiji. Poleg močne prisotnosti Jarilovega reda, ki si lasti del zemlje v Korvinu, ima grofija tudi lastno, precej močno vojsko s poveljniki iz vrst Jarila.

Plemiči Korvina

Plemiška družina Korvin

Trenutni grof je Harald Korvin.

Vrhovni poveljnik Jarilovega reda

Vrhovni poveljnik Jarilovega reda načeluje eni najmočnejših in najbolje oboroženih vojsk v Korvinu ter Belesiji nasploh. Pod nadzorom imajo celotno vzhodno področje grofije, od reke Glavne na severu pa do reke Mejnice na jugu. Visokim častnikom Jarilovega reda je pravtako podeljen viteški naziv Korvina.

Zgodovina

Kljub izolaciji Belega mesta in dejstva, da je grof Korvin sprejel Jarila in mu dodelil velik del svoje zemlje v trajno posest, sta s kraljico obnovila staro zavezo. Korvin sedaj tesno sodeluje z Belim mestom, tako v vojaškem, trgovskem in političnem smislu.

Vse to velja zgolj dokler Korvin ostaja samostojna grofija, z lastnim sodnim sistemom in kraljica ne posega v njihovo zemljo.

Zanimivosti grofije

Jarilov viteški red se lahko pohvali z najbolje izurjeno vojsko ljudi, ki je poleg škratjih ščitobranilcev tudi najbolje opremljena. V zahvalo za podarjeno zemljo in plemiški naziv je Jaril grofu Korvinu obljubil pomoč pri urjenju poveljnikov za njegovo osebno vojsko ter vojaško pomoč v primeru napada na grofijo s strani kogarkoli, razen v primeru posega s strani prave krone.