Klan Vzhajajoče črne zarje

Iz LARP Slovenija
Skoči na: navigacija, iskanje
Klan Vzhajajoče črne zarje
VČZgrb.png
Simbol VČZ
Vrhovni poglavar Mogosh
Lokacija Dolina orkov
Znani člani Zurbag
Jargash
Ra'kashan
Shargath
Zastopane rase orki
O frakciji
Klan Vzhajajoče črne zarje je frakcija, ki sledi enemu izmed orkovskih klanov v Belesiji. Ena izmed bolj zahtevnih frakcij, saj od igralcev pričakujemo kvalitetne orkovske kostume (vključno z masko, ki zakriva večino obraza in orožjem), poznavanje načina življenja in obnašanja belesijskih orkov ter precej dobro igranje vlog. Člani klana Vzhajajoče črne zarje se načeloma gibljejo predvsem po deželah ob Dolini orkov. Če se odločiš za to frakcijo, ti z veseljem pomagamo in odgovorimo na karkšnakoli vprašanja.

Klan Vzhajajoče črne zarje je vodilni klan orkov v Dolini orkov.

Buurz nuut throqutul!

Opis

Klan Vzhajajoče črne zarje je trenutno največji klan orkov v Dolini orkov. Že več desetletij ga vodi mogočni poglavar Mogosh, ki kljub svoji starosti še ni podlegel mlajšim, vročekrvnim izzivalcem. Zaradi njegovega modrega in strogega vodstva klan že desetletja ostaja neporažen, njihovi bojevniki pa se množijo.

V zadnjih časih orki klana Vzhajajoče črne zarje dokaj pogosto zaidejo onkraj mej Doline, na lov ali kot plačanci, kadar jim to ustreza. Mogosh, daljni potomec slavnega Ofluga, že desetletja poskuša izboljšati odnose s tistimi, ki mejijo na Dolino, njegovi načrti pa segajo še dlje. Med Jezerjani in Jelenjimi je strah nedavno sejal mladi bojevnik in poglavarjev nečak Zurbag, ki mu je Mogosh zaupal poveljstvo nad oglednico Jargash in nasilnežem Shargathom.

Zgodovina

Preteklost klana je dokaj obsežna, saj gre za enega izmed najbolj uspešnih orkovskih plemen iz Divjine grdinov. Malo je znanega o njihovih začetkih, saj orki niso ravno nadebudni zapisovalci svoje zgodovine, vendar govorice iz Divjine pravijo, da naj bi njihova linija segala celo v čase pradavnega poglavarja Gorlaga, ki so zaviti v mit. V času pred Veliko vojno niso imeli nobenih stikov z Belesijo, o kateri so prvič slišali iz pripovedovanj Gaargweja, ki je veliko popotoval, preden je postal poglavar. Ko si je Gaargwe izboril vrhovni naziv in pričel združevati plemena z obljubami o bogati, plodni in slabo branjeni deželi, ki leži tik za Divjino, je bil klan Vzhajajoče črne zarje eden prvih, ki so se mu pridružili. V tistem času so se še imenovali klan Črne zarje, na čast jutranjemu Luninemu mrku, ki se je zgodil nekoč v davnini časa in so ga orkovski šamani proglasili za enega izmed najmočnejših magičnih dogodkov vseh časov.

Gaargwe je kot spreten diplomat, ki se ni bal nasprotnikom odrobiti glave z ramen, uspel združiti vse klane v Divjini in zbral največjo orkovsko vojsko doslej. Pričela se je Velika vojna, med katero so orki neustavljivo pustošili po skoraj vseh območjih Belesije. Klan Črne zarje je bil eden izmed redkih klanov, v katerih so se prav vsi pripadniki klana, od zaroda pa do starih, izkušenih bojevnikov udeležili Gaargwejevega velikega plenilskega pohoda. Verjetno klan ne bi uspel preživeti vseh teh let v Divjini, če ne bi bila njihova navada, da so vse svoje že od malega urili v boju.

Po Gaargwejevem porazu s strani poveljnice Ivane Orelije, ob omembi katere orki še danes besno zarenčijo ali stisnejo pesti, si je preživeli del klana Črne zarje izboril pot do zdajšnje Doline orkov. Kljub temu, da so kaj hitro pobili in zatrli vsak odpor Obmorskih polovnjakov, ki so naseljevali dolino, je v boju padel njihov takratni poglavar, Sharlak. Ob prihodu v Dolino je bil namreč že hudo ranjen, saj je bil v Gaargwejevi osebni straži, ko so ga premagali. Kot najmočnejši bojevnik klana je vodstvo prevzel Oflug, ki je klan preimenoval v Vzhajajočo črno zarjo, v znak svoje obljube preživelim, da bodo v Dolini skupaj obnovili svoj oslabljeni klan in postali močnejši in strašnejši kot kdajkoli prej.

Oflug je svojo obljubo kaj hitro pričel uresničevati - za ženo si je vzel mogočno bojevnico Raashno in kmalu je po taboru Vzhajajoče črne zarje tekal nov zarod. Po obračunu s klanom Pobesnelega prašiča in večih spopadih z rivalskim klanom Krvavega hrasta je klan Vzhajajoče črne zarje v krvi zapečatil svoj status vodilnega klana. Med nemirnim premirjem s Krvavim hrastom so šamani obeh klanov ustanovili Tempelj mračnega ognja, po vzoru šamanskih združb iz Divjine. Kmalu so se jim pridružili tudi šamani Zobate gorjače, manjšega klana, s katerim Vzhajajoča črna zarja pogosto trguje s sužnji za oderuške cene, saj klan Zobate gorjače nima dovolj vojaške moči, da bi si lahko privoščili odprave izven Doline.