Klan Krvavega Hrasta

Iz LARP Slovenija
Skoči na: navigacija, iskanje
Klan Krvavega Hrasta Krvavi hrast orkovski klan larp.jpg
Simbol KKH
Vrhovni poglavar Gimdug
Lokacija Dolina orkov
Znani člani Gimdug, Poglavar; Urgan, Šaman Templja Mračnega Ognja;
Zastopane rase orki
O frakciji
Klan Krvavega Hrasta je frakcija, ki sledi enemu izmed orkovskih klanov v Belesiji. Ena izmed bolj zahtevnih frakcij, saj od igralcev pričakujemo kvalitetne orkovske kostume (vključno z masko, ki zakriva večino obraza in orožjem), poznavanje načina življenja in obnašanja belesijskih orkov ter precej dobro igranje vlog. Člani klana Krvavega Hrasta živijo v zelo potujočem načinu življenja, izkoriščujoč vseh jam in naselbin ki jih najdejo. Če se odločiš za to frakcijo, ti z veseljem pomagamo in odgovorimo na karkšnakoli vprašanja.

Klan Krvavega Hrasta je hud tekmec vodilnim klanom orkov v Dolini orkov in so prepoznavni po svoji višini, daljših ušesih in sposobnih krvnih šamanih.

Gi Shatta Gashqul!

Opis

Klan Krvavega Hrasta ni neka nova pogruntavščina, ampak je star toliko kolikor so stari orki sami. Mitos o nastanku klana govori o davni bitki pod Zagrabno Bukovščico na vzhodu dežele ki se imenuje Divjina grdinov in ima v svoji zgodbi dobršno mero pripovesti o zmajih ki so sežgali dolino ter treh orkovskih klanih ki so se borili nasproti en proti drugemu skupaj z mnogimi drugimi zvermi za svoj prostor pod mesecem. Klan Krvavega Hrasta sam po sebi vodijo različni glavarji družin vendar pa usi odgovarjajo le enemu orku, čigar pamet in roka sta doslej porazila vse ostale mladce in taktične mojstre ki so hoteli vladati z kože Velikega Kačuna.

Ker v zadnjih časih orki dokaj pogosto zaidejo onkraj mej Divjine, so tudi člani Klana Krvavega Hrasta podlegli zgodbam in priložnostem o hitrih vzponih in zaslužku. Tiste orkovske družine z bolj potrpežljivimi jezdnimi živalmi so prišle celo tako daleč da so se naselile v Dolini Orkov, kar pa seveda ni bilo po volji marsikateremu domačinu. Ti člani Klana Krvavega Hrasta so poznani kot Hitroselci. Le tem je Dolina Orkov zelo povšeči saj spominja na stari dom Klana.

Seveda pa migracije v skupinah niso edini način zaslužka, in nekateri orki iz Klana Krvavega Hrasta rade volje sodelujejo z manj poznanimi ali pa celo rivalnimi klani, kajti za preživetje ne odgrizneš bratove roke ampak raje posežeš po goltancu mehkejšega sovraga, saj so zgodbe matron tako priučile le te orke.

Večji - Boljši! Zgodba o Ušesih in Mešanju Krvi.

Le malo kateri klani dovolijo prišlekom naokoli, le ta prišlek sam mora biti neke sorte čarodej da sploh pride do tega da je danes kaj o orkih zapisano. Sledeča zgodovina je izpisana po besedah Lithuandirja Vranosnočnega, popotnika, temnega maga in zgodovinopisca Severnih Dežel, iz njegovega opusa: Sothernlands:

Klan Krvavega Hrasta je nastal ob koncu bitke za Pepelnato Globel, takrat znano kot Zagrabno Bukovščico. V tistih časih je dolina izgledala kar precej drugače: center doline je prevladoval za ritualne potrebe ter za selitve med tremi najmočnejšimi družinami orkov: družino Temnih Strmen ki so vzgajali najboljše jezdne živali, družino Belookih ki so bili prepoznavni po najboljših šamanih ter sivo modri koži, ter družini Mahovbraznih, kateri so nosili obleko iz mahu ter so imeli zeleno kožo. Poleg teh treh družin so tam se vselili tudi rečni troli, poznani po svoji alkemiji in nenasitnosti. Druge družine orkov in goblinske družine so bile poseljene v širokem območju, le globina Kačje Jame je bila namenjena Kamnitim trolom, ki so dobili čast straže dveri v podzemlje, prostor koder so orki pokopali svoje. Ker med goblini, orki in troli dokazano ni problematike o razplodu so skozi leta polovnjaških orkov-goblinov, trol-orkov in gobli-trolov se te rase spojile v vizijo orka iz Klana Krvavega Hrasta. Statistično gledano vsi ti člani potrebujejo vsaj za še ena orkovska usta ekstra hrane ob kosilu, na njihovem telesu pa se pozna da je večina rase visokih, razen parih izcmedkov ki so krajše rasti. Da je prišlo do tega je bila kriva Težka Zima, ki je z svojim ledom in snegom zaprla Pepelnato Globel vase za dobrih par let. Zmajevo uničenje ni pripomogli nič k diverziteti saj so si za voljo tega da ne bi bili pojedeni z strani enega ali drugega družine bojevale med seboj ter darovale samce v drugo družino in je trajalo kar nekaj časa da je dolina postala dobra matrona (pripis avtorja: mati. So mi grozili da me pojedo če si ne zapomnim pravilno.)

Klan Krvavega Hrasta zaradi teh pogojev tudi mnogo bolj obvlada krvno magijo, katero pa z zanimanjem spremljam da vidim če se kaj priučim...

Zgodovina

Vprašaj orka Črne Zarje o nastanku orkov in klanov, in vsi bodo hiteli govoriti o pradavnem poglavarju Gorlag ter legendi njihove linije. Vprašaj člana Klan Krvavega Hrasta o le tem in ta ti bo hitro in brž popravil da je Gorlag sin krvi ki se preliva pod Krvavim Hrastom na Vzhodu, ter je zaradi tega: "En glih tok majstr k drugi poglavarji. Pa naj bo nš al pa njihov."

Ker orkovski klani skladiščijo svoje znanje iz besede v uho bolj kot z zapisi je malo znanega in spisanega o zgodovini Klana Krvavega hrasta.

Kot pritiče močnemu klanu pa imajo tudi oni sami zgodbo o nastanku orkov samih in njihovega klana, ter razlagi zakaj so ponavadi njihovi člani večji in daljših uhljev.

Mithos o nastanku Klan Krvavega hrasta, spisano po besedah L.R. iz bukve Sothernlands.

Le malo kateri klani dovolijo prišlekom naokoli, le ta prišlek sam mora biti neke sorte čarodej da sploh pride do tega da je danes kaj o orkih zapisano. Sledeča zgodovina je izpisana po besedah Lithuandirja Vranosnočnega, popotnika, temnega maga in zgodovinopisca Severnih Dežel, iz njegovega opusa: Sothernlands:

Klan Krvavega Hrasta je eden izmed starejših klanov, a njihov nastanek je ravno tolikšno zakrit kot od vseh orkov. Manjko pisnih virov in hitro menjanje matron, klanovskih orkovskih žena ki skrbijo za mladež je že davno zakrila pravo resnico o tem kdo je bil prvi in kako se je res vse nastalo. A dejstvo o Krvavem Hrastu stoji še danes na daljnem vzhodu Divjine Grdinov. Pepelnata Globel, oziroma kot so jo v starih časih imenovali Zagrabna Bukovščica je dom številčno največjih orkovskih družin ki so del Klana Krvavega Hrasta, in so poseljeni skozi Pepelnato Globel in skozi njene obronke in hribovja ter velikih Kačjih Jamah. Sredi Pepelnate Globeli stoji na mali vzpetini dobro varovan in z šamani oblegan Hrastov Pragozd-Gozd, dom največjih in najširših hrastovih dreves. Od tu seveda tudi ime klana. Po navedbah in zgodbah se je v davni zgodovini tu bila bitka med Staršimi Bitji in Orki. Starše Bitja opisujejo kot ljudi ki so hodili z Temnimi Zmaji ki niso marali nikogar.

Zavezništvo Orkov je seglo z roko proti družinam goblinov - podvrsti orkov in trolov: še veliko bolj tumpastih a vendarle večjih in daljših okončin. Te tri Orkovske vojske so se borile v Zagrabni Bukovščici ki je bila tedaj polna bukovega in hrastovega pragozda proti tem sovragu, dokler bitka sama ni zbudila še toliko bolj perečih bitij: Velikanskih Kačunov, ki so lomili drevesa in nediskriminatorno klali Orke in Starša Bitja. Ko je Zmaj doumel da tu ne bo več moral bivati je bojda v veliki jezi preletel celotno dolino, bljuvajoč ogenj. Orki, Troli in Goblini so se skrili v jame Kačunov in tako preživeli. Zanimivost: Od tod tu tudi orkovsko verovanje o tem da so duhovi kač varuhi.

Ko so se zublji polegli in so vojske prišle ven je bila dolina preobražena, in le še rekordno mogočni hrastje so ostali v sredini doline. Ko so orki zaključili z preostalimi Starši Bitji, so kot del svojega rituala premazali Hrastove drevesa z krvjo in z magijo in žrtvovanji preobrazili ter oživeli Dolino v svojo vizijo.