Gribon Draveni

Iz LARP Slovenija
Skoči na: navigacija, iskanje
Gribon Visoki
Polno ime: Gribon Draveni
Živel: 593 2.v - 8 3.v (34 let)
Poklic: Bivši ravnatelj Modre in Črne akademije
Rank: Mag
Specializacija: Družba in magija

Iz arhiva Črna akademije:

Gribon Draveni je bil eden izmed ravnateljev Modre akademije, ki se je v njegovem času preimenovala in je danes znana kot Črna akademija. Znan je predvsem po svoji lestvici, ki popisuje vrste specializacij vseh čarovnikov, ki jih je Gribon jasno razdelil v več različnih kategorij.

Njegovo znanje in delo je zelo pomembno še danes - čeprav njegova lestivca ni znana vsem, je v veliko pomoč pri lovu na čarovnice, ki ga v teh dneh izvajajo Vedežniki.

Življenje

Dnevi na Modri akademiji

Bil je zelo miren in razgledan čarodej, ki je svoje življenje posvečal predvsem raziskovanju tega, kako ljudje in drugi tem podobni med seboj trgujejo, govorijo, se družijo, skratka vsakodnevnih navad v družbi. Pri tem pa je raziskoval tudi, kako se načini in navade uporabe magije iz ene skupnosti prenašajo na druge.

Dnevi na Črni akademiji

Po smrti Morkote Črne, se je Modra akademija preimenovala in nad akademijo je padla težka senca, ko so se odločali, kako bodo ukrotili Raktislava. Gribon se je v tistih dneh zakopal v svoje delo, ki je kasneje postalo temelj lova na uporabnike temne magije v Črni akademiji, kot tudi pri Vedežnikih. Gribonova klasifikacija je zahtevala veliko dela na terenu in njegovi vajenci so mu bili zelo v pomoč. Sam namreč ni rad več zahajal izza zidov akademije, saj se je Raktislava precej bal, kar je bilo takrat čisto razumljivo.

Gribon je tako našel in zapisal ogromno znanja o črni magiji in s pomočjo ostalih ravnateljev uspešno sestavil slavno klasifikacijo o specializaciji uporabnikov magije, znano kot Gribonova lestvica.