Granitni khaganat

Iz LARP Slovenija
Skoči na: navigacija, iskanje
Granitni khaganat
Granitni khaganat.png
200px
Grb Granitnega khaganata
Khan: Gnajs Granitni
Sedež: Granitna trdnjava
Lokacija: Mračno gorovje
Meje: Zahod - Železni khaganat
Vzhod – Divjina grdinov
Jug – Trovid
Jugovzhod - Kisovo, Mornija

Samostojni Granitni khaganat je nastal po razpadu velikega Škratjega khaganata in je dom Granitnih škratov.

Zgodovina

Leta 474 tretjega veka, med pregonom grdinov Odin Ščit-Ljudstva v Mračnem gorovju Khud'abbad naleti na z rudninami bogato območje. Po letu poizkusnega izkopavanja sklene, da bo na območju postavil oporišče za izkopavanje srebra, a se nekaj let kasneje, ko so dokončno porazili grdine v gorovju, odloči za postavitev trdnjave na velikem granitnem osamelcu. Trdnjava je znana kot Granitna trdnjava. Leta 493 so bila po 19 letih dela pri koncu in mnogo škratjih kamnosekov z družinami se odloči za trajno nastanitev v Granitni trdnjavi, saj so ugotovili, da gorovje poleg bogatih zalog srebra skriva tudi neizmerne količine marmorja in drugih dragocenosti. Leta 494, v 234. letu starosti, Odin Ščit-Ljudstva stopi s prestola, še prej pa oba svoja sinova dvojčka povzdigne v khana in Granitno trdnjavo podeli Obarju, ki se od takrat imenuje Granitni.

Vladavina Granitnih khanov

Naziv Starost ob prevzemu Prevzem oblasti Vladal Predaja oblasti Razlog
Obar 161 494 73 567 3.v. Predaja oblasti v skladu z zakoni.
Obar II 150 567 3.v. 84 68 n.v. Predaja oblasti v skladu z zakoni.
Gnast 156 68 78 146 Predaja oblasti v skladu z zakoni.
Obar III 148 146 86 232 Predaja oblasti v skladu z zakoni.
Gnajs 154 232 (312)

Obar je bil prvi granitni khan, ki je prevzel oblast, ko je njegov oče Odin Ščit-ljudstva ustanovil Granitno trdnjavo in leta 494 tretjega veka prepustil oblast svojima sinovoma.

Gnajs Granitni bo vladal do leta 312, ko se bo po škratji tradiciji umaknil s položaja in khaganat prepustil svojemu sinu Gruntu.

Meja

Velike dveri

Velike dveri, Gabilmedân, so bile zgrajene v času osvajanja gorovja, pred izgradnjo Granitne trdnjave. Skrbele so za varen in nemoten prehod škratov z zahoda in ljudi z juga. Večina trgovine z ljudmi še vedno poteka preko Velikih dveri. Eden izmed častnikov granitne vojske je tudi Namgor Škratji. Po ukazu khana se z manjšo četo škratov pridruži grofici Trovidški in Na bojnem polju podre njene sile.

Velike dveri.jpg

Visoka skala

Visoka skala, Zidrâkhadar, pokriva južno mejo in je druga linija obrambe pred grdini, ki prodirajo iz severovzhoda in vzhoda. Večina ljudi, ki iz Trovida ali Kisovega zaide v Škratje gorovje in naleti na Visoko skalo zmotno misli, da so videli Granitno trdnjavo. Večji del trgovine z sosednjima grofijama poteka ravno preko Visoke skale. Eden izmed častnikov granitne vojske je tudi Herleif Kladivo. Po ukazu khana je z manjšo četo škratov pri Bitki za Mornijo podrpl grofa Dorana in mu pomagal poraziti Slavena.

Visoki zid.jpg

Prvi Most

Prvi most, Ze'khur, pokriva jugovzhodno mejo in je prva linija obrambe pred grdini z vzhoda.

Prvi Most.jpg

Zadnji dom

Zadnji dom, Nututazhâr, pokriva severovzhodno mejo in je prva linija obrambe pred grdini s severovzhoda.

Zadnji dom.jpg