Gallesija

Iz LARP Slovenija
Skoči na: navigacija, iskanje
Gallesija
Gallesija.png
Gallesija grb.jpg
Grb Gallesije
Vladar grof Gregorij Gallus
Sedež Pečina
Lokacija Severozahodna Belesija
Meje Sever – Železni khaganat
Zahod – Slankraj
Jug – Dolina orkov, Jezerno
Vzhod – Belo Mesto, Trovid, Jelenje
Politični odnosi Zavezništvo:
Železni khaganat, Belo Mesto, Slankraj, Jezerno
Frakcije Urokolomci

V času nastanka Belega kraljestva, je področje pripadlo danes neznani plemiški družini, ki je kmalu uspela izgubiti naklonjenost lokalnega prebivalstva in je bila izgnana ali pomorjena. Vladavino je za kratek čas prevzela baronska rodbina Grabenski, ki pa je imela denarne težave. Zemljo in naziv so zato prodali majhni a izjemno bogati rodbini barona Gallusa, ki je imel kos zemlje na jugu Gallesije. Ti so generacijo nazaj na svojem področju odkrili bogate rudnike srebra in si z njihovo pomočjo financirali bogato palačo, vzpon na oblast Gallesije in izgradnjo gradu Pečina na severu Gallesije, kjer so po prevzemu oblasti ustanovili svoj novi sedež. Obogateli Grabenski so se kasneje poročili v plemiško rodbino Gorjan, ki so bili grofje večjega kosa zemlje vzhodno od Gallesije, se z dobrimi porokami postopoma uspeli povzpeti in prevzeti oblast. Gallusi so svojo staro graščino namenili rastočemu redu Urokolomcev, saj je bila grožnja čarovnikov in posledice čarovniške vojne še vedno vidna.


Vladavina grofov Gallesije

Naziv Starost ob prevzemu Prevzem oblasti Vladal Predaja oblasti Razlog
Gal Gallus 40 239 34 273 Oblast predal sinu Janezu in odšel preživet konec svojih dni v Železni citadeli.
Janez Gallus 56 273 14 287 Med proslavljanjem svojega 70. leta, doživel srčni zastoj.
Jakob Gallus 42 287 2 289 Hudo ponesrečen in prikovan na posteljo med neurjem na Škratji cesti.
Gregorij Gallus 23 289 / /

Plemiči Gallesije

Gallusi

Po menjavi oblasti in prevzemih grofije, so bogati Gallusi ostali in poskrbeli, da še vedno ostajajo edina plemiška rodbina v stari Gallesiji. Različne predele grofije vodijo Gregorijevi strici ali bratranci.

Borut Zelenbor

Mlajši brat Karolininega pokojnega očeta, Karla Zelenbora. Grof Gallus mu je podelil južni predel Zelenbora od gradu Doberdob do zahodne meje s Slankrajem

Vida Grabenska

Prvorojenka Marka Grabenškega. Ko je njen oče podpisal sporazum in svoje ozemlje predal grofu Gallusu, jim je ta v zahvalo v upravljanje pustil njihovo domovanje, grad Izvir in celotno ozemlje severno od reke vse do trgovske poti s Trovidom na severu in Trovida na vzhodu.

Oton Bohinjski

Brat Karolinine pokojne mame, Marine Bohinjske. Njegova zemlja obsega celotno območje južno od reke Zelenice, od gradu Doberdob do meje z Jezernim

Zgodovina

Grofija Zelenbor

Grofija Grabno

Zanimivosti grofije

Prebivalci stare Gallesije in Grabnega, so trdoživi ljudje, navajeni življenja v goratem svetu in nošenja bremen po vzpetinah in klancih. V grapah med vršaci pasejo drobnico, kot so ovce in koze, na planotah pa krave, ki jih pozimi vodijo nazaj v dolino. Prebivalci Zelenbora pa so bolj nežni in sproščeni ljudje, privajeni življenja ob širnih poljih, travniških ravninah in ob zelenih gozdovih. V Zelenboru živi posebna vrsta rjavih divjih ponijev, ki so dobro prilagojeni tudi po vzpenjanju na vrhove gora.

Omembe