Divjina grdinov

Iz LARP Slovenija
Skoči na: navigacija, iskanje
Divjina grdinov
Divjina grdinov.png
Lokacija: zahodna Belesija
Prebivalstvo: Orki

Divja, neraziskana pokrajina, ki se razprostira na zahodu Belesije, iz katere izhajajo orki.

Opis

Le malo je znanega o Divjini grdinov, iz katere izhajajo vsa plemena orkov. Gre za veliko, negostoljubno pokrajino, ki jo naseljujejo predvsem orkovska plemena. Na zahodu meji na kraljevino Belesijo, kaj se nahaja za severno, južno in vzhodno mejo pa ni znano. Govorice pravijo, da naj bi v njej živela tudi nekatera barbarska plemena, ki uspešno trgujejo z orki, vendar z njimi nihče iz Belesije doslej še ni vzpostavil stika, orki pa so o svoji domovini precej redkobesedni.

Zgodovina

V času Velike vojne je veliki orkovski poglavar Gaargwe združil plemena iz Divjine in vodil vpad v Belesijo. Večina znanega o pokrajini tako izvira iz tistih časov, saj se je od konca Velike vojne le redkokdo odpravil v njeno bližino. Združena vojska pod poveljstvom Ivane Orelije je preživele orke po koncu vojne pregnala nazaj v Divjino grdinov in vojaki poročajo, da gre za hribovito pokrajino s spremenljivim vremenom, ki naj bi ga znali nadzirati orkovski šamani. Izviri vode, ki so jih našli, so bili le redki in dobro skriti, vendar gre verjeti, da pokrajina skriva večje zaloge vode, saj v njej uspeva vedno rastoča populacija orkovskih plemen.

Grožnja orkovskih vpadov

Orki iz Divjine občasno še vedno vpadajo v Belesijo, vendar jih na meji dokaj uspešno odvrača Vzhodni ščit. Marsikatera radovedna odprava raziskovalcev se je z dovoljenjem Vzhodnega ščita podala v Divjino grdinov, vendar so se le redki vrnili v enem kosu.