Bitka za Mornijo

Iz LARP Slovenija
Skoči na: navigacija, iskanje
Bitka za Mornijo
Bitka Mornija.jpeg
Strateški plan napada obeh vojsk
FB dogodek: URL
Fotografije: Galerija slik
Lokacija OT: Zagorje
Datum: 10. 4. 2016
Lokacija IT: Mornija, vas Pleše
Prisotni: Doran, Slaven, Zorja

Bitka za Mornijo je zadnji dogodek v seriji Težave v Morniji.

Zgodba

Leta nazaj je grofiji Morniji vladal Albin Mornijski, ki je imel sinova dvojčka. Po njegovi smrti se sinova nista mogla odločiti, kdo je starejši in bi prevzel prestol, zato sta se hudo sprla. Na koncu je grofovski stolček prevzel Doran, Slaven pa je bil izgnan iz Mornije. Slaven je po Belesiji na skrivaj iskal podporo in po nekaj letih končno pridobil dovolj privržencev, da je izzval svojega brata, grofa Dorana. Z zmago bi dokončno zasedel prestol kot zakoniti grof Mornije; pravica, ki bi naj bi mu, vsaj po njegovih besedah, pripadala po smrti njegovega očeta Albina.

Doran je medtem preko svojih vohunov pravočasno izvedel za naklepe svojega brata, tako da je kaj hitro uspel okrepiti svoje bojne vrste in se začel pripravljati na bitko. Toda ali bo to dovolj?

Oba brata sta si v vojski nabrala pisano gručo plačancev in privržencev - od barbarov, vilinov in škratov, govorice pa omenjajo celo grdine! Belo mesto je naklonjeno trenutnemu grofu Doranu, zato ta od kraljice pričakuje potrebne okrepitve, ki mu bodo zagotovile prevlado nad svojim povzpetniškim, spletkarskim bratom.

Morda pa ima Slaven skrivni načrt, kako zmagati vojno in dokazati Belesiji, da je ravno on edini pravi grof Mornije.

Razplet dogodkov

Po dolgi in neodločeni bitki je zmagala Doranova vojska, s čimer je Doran obranil svojo pozicijo vladarja grofije Mornija in dokončno nasledil svojega očeta. Slaven je bil ubit med bitko.