Črni bratje

Iz LARP Slovenija
Skoči na: navigacija, iskanje
Črni bratje
Roka Črnih bratov.png
Simbol - Roka črnih bratov
Očetje neznano
Lokacija Kisovo
Mornija
Mišjedol
Družine 1.Samaelovi
2. Galovi
3.Zoranovi
4.Vidovi
5. Vranovi
O frakciji
Črni bratje so frakcija, ki sledi združeni skupini plačancev, odpadnikov in dezerterjev. Udinjajo se predvsem kot najemni vojaki, družijo pa jih tesne družinske vezi. Manj zahtevna frakcija za igranje, saj od igralcev pričakujemo zgolj primeren kostum (oblačila temnejših barv, morebitno orožje), osnovno znanje o rokovanju z orožjem, poznavanje navad in zgodovine frakcije ter veselje do igre. Črni bratje načeloma delujejo na območju Mornije, Kisovega in Mišjedola. Če se odločiš za to frakcijo, ti z veseljem pomagamo in odgovorimo na karkšnakoli vprašanja.

Najrazličnejši robustni plačanci, najemniki, dezerterji, odpadniki in izobčenci, ki so se združili v skupino in si nadeli ime Črni bratje. Njihov moto je "Skupaj smo več".

Tako je med njimi je moč najti predstavnike skoraj vseh ras, kot tudi čarovnike, alkimiste in bojevnike.

Ureditev

Premnogim Črnim bratom poveljuje svet petih "Očetov", vsak pa poveljuje manjši družini, poimenovani po enem izmed ustanovnih članov, ki šteje od ducat do par ducat članov. Skupine obratujejo na področju Kisovega, Mornije in Mišjedola. Druži jih močna vez pripadnosti, nekateri so za dobrobit svojih bratov pripravljeni pogumno žrtvovati svojo varnost ali celo življenje. Skupine večinoma delujejo neodvisno in gledajo na svojo dobrobit in dobiček, a so se za določeno vsoto pripravljene preleviti v najemnike in služiti ciljem najvišjega ponudnika.

Zgodovina

Črni bratje ne obstajajo prav dolgo časa. Prva skupina, od koder izhajajo korenine dveh trenutnih očetov, je nastala ob tromeji Mišjedola, Mornije in Kisovega pred 37 leti in je štela 5 pripadnikov. To so bili Gal, oboroženi morilec iz Mornije, Samael in Vid: dva pobegla vojaka iz Mišjedola, Zoran, Kisovški najemnik in Vran, izobčeni lokalni gozdar. Poimenovali so se Črni bratje, saj so vsi prekršili zakone in bi viseli, če bi jih našle lokalne oblasti. Sprva niso imeli želje po skupnosti, saj so z ropanjem okoliških skednjev in kašč le želeli preživeti. Toda pred zimo naslednjega leta je skupina začela hitro rasti in je ob začetku pomladi štela že dober ducat članov. To so bili večinoma klateži, odpadniki ali izobčenci, pa tudi obtoženci, ki so jih sovaščani ali lokalne oblasti prepodile zaradi takšnih in drugačnih zločinov. Prvotni pripadniki, peterica, so postali vodje družine, ali očetje kot so poimenovali skupino in sami sebe. Preostale Črne brate so poimenovali sinovi, čeprav je bila skoraj polovica novih članov žensk. Par let so še vedno bivali in taborili v gozdu ali v zapuščenih ruševinah. Družina je počasi dosegla število treh ducatov, ropanje in plenjenje pa je postalo vse težje, saj so si okoliške vasi priskrbele boljšo obrambo in nadzor. Kar nekaj bratov so izgubili v nepričakovanih spopadih ali so bili ujeti in obešeni.

Nekega dne, proti koncu poletja je pet očetov sklicalo svet. Družina je sedaj že imela prvi naraščaj, saj so se bratje zbližali z ženskami v družini in si ustvarili svoje družine znotraj skupnosti. Življenje v gozdu je bilo pozimi težko in ruševine so ponujale le malo zavetja pred oblastniki. Očetje so sklenili, da je kljub črni preteklosti vsakega brata le čas za nov začetek. Zbrali so vse, ki so bili dovolj močni, da poprimejo orožje in se s pomočjo tistih, ki so bili že vajeni rokovanja z njim, celo prvo polovico jeseni urili v bojevanju. Ženske in ostali so medtem iz črnih tkanin, ki so jih nakradli, sešili črne plašče s kapucami in črne tunike, ki so postale njihov zaščitni znak. Tako opravljeni in pripravljeni so pred zimo zapustili gozd in se odpravili proti Korvinu, kjer do sedaj še niso plenili, da se lokalnim vaškim skupnostim v zameno za bivališča in hrano med zimo ponudijo kot najemniška straža ali pomoč pri ostalih opravilih.

Tekom naslednjega desetletja so Črni bratje uspeli potrojiti svoje število in vsakič, ko je družina presegla 5 ducatov, so očetje sklicali svet in eden izmed njih je zbral svojo družino dveh ducat sinov vključno z njihovimi ženskami in naraščajem ter se odpravil svojo pot.

Kraj, kjer je prvih 5 bratov preživelo noč, kjer so ustanovili družino in postali očetje, je postal kraj posebne vrednosti in vsako leto se v mesecih pred zimo pet očetov zbere na istem mestu ter si izmenja novice in nasvete.

Družine

  • Samaelovi
  • Galovi

Leta 295 je Galova družina prisegla zvestobo svojemu dobrotniku, izobčenemu plemiču Slavenu Mornijskemu, potem ko je iz ujetništva odkupil dva njihova brata in z denarjem dodatno plačal njihovo zvestobo. Po Bitki za Mornijo, ko je bil Slaven poražen in je več bratov, vključno z očetom, črnim vitezem pomrlo, so se preostali preživeli potuhnili v bližnjih gozdovih in prisegli maščevanje Doranu in njegovim zaveznikom.

  • Zoranovi
  • Vidovi
  • Vranovi