Kovinska zapestnica – moosgumi

Kovinska zapestnica – moosgumi

Za kovinsko zapestnico najprej ponovimo prve tri korake, le da je za kovino najbolje izbrati čim temnejši siv Moosgumi. Takšna metoda izdelave je lahko uporabna tudi za izdelavo penastih oklepov, čelad…

1. Če želimo narediti predmet, ki bo vsaj približno obdržal svojo obliko, bo najbolje, da na zadnjo stran Moosgumija z duct tapom (ali drugim zelo vzdržljivim lepilom ali selotejpom oz izolirnim trakom) prilepimo okvir iz žice. Jaz sem uporabila aluminijasto žico, ki je precej debela in vseeno dovolj mehka, da se jo da večkrat upogniti brez poškodb (kupila sem jo v eni od hobi trgovin in stala je približno 2 evra za 2 metra).  Če želite bolj trdno obliko, delajte z zelo močno žico, sicer boste morali oklep ali čelado velikokrat popravljati. Delate lahko tudi tako, da najprej naredite model iz kartona in potem lepite Moosgumi čez njega.

2. Lepilni trak lahko tudi upognemo na sprednji del Moosgumija – tako bo bolje držal zadnji del. Če to storimo, potem moramo dopolniti naš vzorec tam, kjer smo ga s trakom prekrili. Potem vzamemo silikonsko pištolo ali pa 3D barvo ali konturo (za svilo ali keramiko), ter sledimo našemu vzorcu. Jaz sem uporabila kar silikonsko pištolo. Počakamo, da se naša 3D barva povsem posuši!

3. Posprejamo celotno zapestnico z akrilnim kovinskim sprejem. Počakamo, da se barva povsem posuši. Potem vzamemo črno barvo, čopič in papirnato brisačo, ter dodajamo črno barvo na vseh mestih, kjer bi bila kovina lahko potemnela od starosti (v kotih, okoli vzorcev…). S papirnato brisačo temno barvo razmažemo, da ni nikjer preveč skoncentrirana in jo obrišemo stran, kjer smo je nanesli preveč, dokler ne dobimo občutka, da zapestnica izgleda kot staro srebro. Napakice lahko kasneje popravimo s srebrnim flomastrom ali podobno barvo. Za okras sem potem s črno barvo napolnila še manjše vzorčke na obrobju zapestnice.

4. Zapestnico zvijemo v želeno obliko ter jo pomerimo. Če se nam po nekaj premikanja zdi, da zapestnica drsi po roki na neželen način ali pa izgublja obliko, lahko z duct tapom na spodnjo stran prilepimo elastiko, ki je dovolj dolga, da nas ne veže, vendar pa bo preprečila zapestnici pretirano premikanje.

Seveda se da s Moosgumi peno narediti še zelo veliko stvari, zato naj se tvoja domišljija nikar ne ustavi pri tem tutorialu. Vso srečo pri delu!

Comments are closed.