Volčja kotanja 3 – poročilo

Volčja kotanja 3 – poročilo

Iz prehoda, ki nas je pripeljal iz Zmajevih dežel nazaj v Volčjo kotanjo je Heironim takoj želel izvedeti ali smo uspeli izvedeti kaj glede naših težav z gozdnim duhom v okoliških gozdovih. Predal sem mu svoje zbrane informacije in mu predlagal da lahko pomagam pri reševanju problemov, saj mi je zeleni avatar poklonil blagoslov za uspešno rešitev problema. To ga ni niti malo brigalo in me je s popotniškim kolegom Tugomirjem nagnal izven kotanje češ da ne premoreva mogičnih moči, ki so tam nujno potrebne.

Pa še res jih ne znam uporabljati, tako da sva se brez večjega upiranja podala proti najbližji krčmi v bljižini. Stanje gozdov na poti me je kar močno šokiralo. Povsod večje zaplate umirajočih ali že odmrlih in podrtih dreves. Izgleda da gozdni duh iz Kotanje že širi svoj vpliv naokrog. Upam da bodo Heironim in njegovi privrženci uspeli popraviti stanje in zajezili širjenje, drugače ne bom več nikjer mogel nabirat uporabnih rastlin ki rastejo le v teh koncih Belesije.

Ko sva prispela v krčmo se je tam nahajala množica raznoliko čudnih ljudi. Od nekega vaškega posebneža, ki vsakemu razlaga da je on prvi v vrsti da zasede vladavino te pokrajine, do zdravilcev in celo nekih misterioznih ljudi, ki sem se jih raje izogibal, saj se mi je zdelo da ne marajo preveč pripadnikov drugih ras. Tako sem tam malce postopal naokoli, dopolnil svoje zaloge zelišč in izvedel, da večina tukajšnih gostov želi ravno v nasprotno smer kot sva prišla sama. Seveda sej jim po svojih najboljših močeh razložil stanje v Kotanji, vendar se niso kaj preveč brigali za mojo razlago in vstrajali da oddejo tja pogledat kaj se dogaja in kateri magi so krivi za nastalo škodo. Pa naj gredo, sam sem itak končal tam in grem svojo pot naprej.

Kar naenkrat pa se je pred grajskimi vrati zaslišalo vpitje in grozenje z meči. Pa kaj se gredo spet ti ljudje na tako lep sončen dan. Tisti v čudnih opravah, trdijo da naj bi bili iz skupine Vedežnikov, so zavezano pripeljali na videz slabotno dekle in jo obtoževali dejanj čarovništva. S seboj so pripeljali še vajenca črne magije, ki naj bi razsodil o njenih delih in pričal pred Vedežniki. Ti mu tudi po dveh izvedenih ritualih, saj naj bi bil le vajenec, še vedno niso vejeli da naj bi bila nedolžna. Ah ljudje in njihovi čudni običaji. Grem raje kar naprej v gozd, kjer bom v miru lahko preučeval naravo,

Nandir

Comments are closed.