Drachenfest 2016 – poročilo

Drachenfest 2016 – poročilo

Prvi pogleg na drugi strani prehoda v Zmejeve dežele nam je prikazal nepregledno množico ljudi najrazličnejši ras iz različnih koncev sveta. Večina njihovih jezikov se nam je zdela tuja in smo jih le s težavo razumeli. Preden bi začeli z raziskovanjem pokrajine je bilo potrebno postaviti naše zatočišče za naslednjih nekaj dni, za kar smo si izbrali tabor zelenega zmaja.

Ne bom podrobno opisoval kaj vse se nam je dogodilo, saj bi potem bil ta moj zapis predolg. Tako bom raje povedal le zanimive dogodke, ki so se nam pripetili.

V enem od taboru prebivajo samo orki, njih se je treba pa res paziti. Naš tabor so napadli že kar prvo noč, vendar smo napad uspešno obranili. Za moje kratko orožje so to čisto preveliki stvori zato sem med napadom raje ostal kar v z obzidjem zaščitenem delu taora. Smo pa imeli še nekaj bližnjih srečanj z njimi, najbližje v mestu Aldarach, kjer je mimo nas korakala cela njihova armada (več kot sto glav) skupaj z ujetniki. Njihovi bobni ti naženejo strah v kosti.

Ko smo že pri mestu Aldarach, tu si popotnik lahko najde kar si poželi. Od najrazličnejšega orožja in obleke, hrane pa do različnih ustanov kjer se lahko uriš v najrazličnejših spretnostih kot so kovaštvo, alkimija in lov.

Velik del svojega bivanja tam se preživel v bljižnjih gozdovih, kjer sem si lahko nabral rastlinje drugačno od našega. V zelenem taboru smo imeli tudi zelo obširen vrt zelišč, ki so ga urejali zelo uspoboljeni alkimisti. Z njimi sem izmenjal nekaj rastlin in nasvetov, če pa še kdaj pridem sem se bom sigurno še bolj posvetil tem znanjem.

Za poptnike, ki se nadejajo velik bitk je tu pravi kraj da poskusijo svoje sposobnosti. Največja je bila bitka na zadnji dan, ko so se na osrednji jasi zbrale vojske vseh taborov. Tu smo se borili proti rdečemu taboru, ki ima najbolj oklepljene vojščake. Z našimi lokostrelci in kratkimi orožji nismo mogli doseči kaj veliko in bili poraženi.

In še to za konec, vedno pazite kaj pijete in jeste v Zmajevih deželah, saj nikoli ne veste zares ali vam je sovražnik nastavil past ali pa se je sopotnik le želel pozabavati iz vas in vam nastavil uročene piškote.

Nandir

Comments are closed.