Volčja kotanja 2 – poročilo

Volčja kotanja 2 – poročilo

Že nekaj zadnjih dni hoda po tem gozdu sem imel nek čuden občutek, da se tu dogajajo stvari, ki jih ne razumem. Med rednim ogledovanjem in nabiranjem rastlin sem prišel na jaso, kjer so bili postavljeni šotori in okrog njih se je sprehajalo večje število ljudi. Kolikor sem lahko zvedel od njih naj bi šlo za neko vsakoletno srečanje vrhovnih magov tega območja.

Poleg tega so vsi imeli veliko za povedati tudi glede stanja vode v tem koncu. Tolmun pri izviru potoka naj bi bil zastrupljen in pitje iz njega prepovedano s strani maga Heironima. Prav tako naj bi bil onesnažen in nevaren za pitje manjši del potoka za bližjimi šotori, kar se mi zdi zelo nenavadno, vendar sem se ga kljub temu raje izogibal. Radovednost me je vodila do tega misteričnega tolmuna, ki naj bil strupen, voda, ki izvira iz njega pa čisto čista. Tako sem izvedel poskus s katerim bi določil smer odtekanja vode iz tolmuna. In glej to površinska voda res ne teče proti potočku ampak stoji na miru ali počasi teče v drugo smer.

Ko sem se vrnil nazaj na jaso je Heironim ves zmeden tekal naokoli in spraševal ljudi, če je v zadnjem času kdo imel kake čudne vizije o zmajih in nekih jajcih. Ker so se mi v zadnjih dnevih v sanjah res prikazovala neka čudna zelena bitja, sem se mu je javil tudi sam. Vsega skupaj nas je zbral štiri popotnike. Vsakemu je zadal posebno nalogo ali mu naročil naj mu posreduje informacije iz Zmajevih dežel. Tja pa nas je poslal kar skozi prehod, ki se nahaja v soteski nad tolmunom in naj bi bil odprt le te dni.

Nandir

Comments are closed.